Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, επίσκεψη που θα επιτρέψει στον κ. Σαμαρά να τονίσει, εκ νέου, το μέγεθος των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ακολούθως και παρουσία του κ. Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το κολέγιο των επιτρόπων, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, που είναι η ανάπτυξη, η συνοχή, η τραπεζική ενοποίηση και η πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και κυρίως της παράνομης μετανάστευσης.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα για έξοδο από την κρίση.

Η κυρία Πία Αρενκίλντε, εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες μαζί με ομάδα υπουργών και θα παραβρεθούν στη συνεδρίαση του κολεγίου των Επιτρόπων. Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, θα είναι μία ευκαιρία να γίνει ανταλλαγή απόψεων εν όψει της ελληνικής προεδρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη Σαμαρά «σηματοδοτεί την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της και αποτελεί – ως μια κατ’ εξαίρεσιν συνύπαρξη του κορυφαίου οργάνου της Ε.Ε. με την πολιτική ηγεσία μιας χώρας – την ευκαιρία για μια θεσμική και ουσιαστική ενημέρωση για τις επιτυχίες, τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελλάδας και παράλληλα θα στείλει θετικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές», όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης