Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, προκειμένου να συμμετάσχει στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κύριο θέμα που θα απασχολήσει το Συμβούλιο είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, στις 21-22 Μαΐου, στην ημερήσια διάταξη της οποίας βρίσκονται η διαδικασία αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας 2003, θέματα κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, η Ευρ. Ατζέντα για την Ασφάλεια καθώς και οι σχέσεις Ε.Ε.- Ρωσίας, με έμφαση στην κατάσταση στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) και για τη διαδικασία ευρωπαϊκού εξαμήνου.
Επίσης, θα δοθούν κατευθύνσεις για την εφαρμογή του ψηφιακού θεματολογίου, ενώ θα συζητηθεί και ο οδικός χάρτης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Τέλος, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την πορεία υλοποίησης του Οδικού Χάρτη για τη Μετανάστευση, όπως αυτός προσδιορίστηκε κατά την έκτακτη Σύνοδο της 23ης Απριλίου, καθώς και για την Ατζέντα Μετανάστευσης, η οποία παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο επίτροπο την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης