Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Βενιζέλος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014, 20:02
Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Βενιζέλος
Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται τη Δευτέρα 17 Μαρτίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου περιλαμβάνονται οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. Παράλληλα, θα συζητηθούν η κατάσταση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία (ανθρωπιστική πρόσβαση, καταστροφή χημικών όπλων, αντιμετώπιση τρομοκρατίας), καθώς και η προετοιμασία της επερχόμενης Συνόδου Ε.Ε. - Αφρικής.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος που θα παρατεθεί, οι υπουργοί Εξωτερικών, από κοινού με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας κ. Oettinger, θα εξετάσουν τις τελευταίες παγκόσμιες ενεργειακές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ομάδας «Φίλοι της Ουκρανίας», παρουσία του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Andri Deshcytsia, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Συνεργασίας Ε.Ε. - Ουζμπεκιστάν.

Την Τρίτη 18 Μαρτίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, το οποίο θα εστιάσει σε θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης (ευρωπαϊκό εξάμηνο, βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, κλιματική αλλαγή και ενέργεια). Θα εξετασθούν, επίσης, η «Έκθεση Συνθέσεως» της Προεδρίας, η οποία θα συνοψίζει την έως τώρα εφαρμογή του ευρωπαϊκού εξαμήνου, καθώς και η «Ετήσια Έρευνα για την Ανάπτυξη».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014, 20:02