Σημαντικά στοιχεία εις βάρος δύο πρώην υπουργών Εθνικής Άμυνας έχει ανακαλύψει το Σ.Δ.Ο.Ε..

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον πρώτο οι έρευνες ξεκίνησαν με αφορμή την αγορά κατοικίας σε κεντρική και πανάκριβη περιοχή της Αθήνας και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» του έχει φέρει στο φως σοβαρά επιβαρυντικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να θεμελιώσουν κατηγορίες για σοβαρές παρανομίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος πρώην υπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μπήκε στο «μικροσκόπιο» του Σ.Δ.Ο.Ε., γιατί διαπιστώθηκε ότι ελάμβανε πολυετή εικονικά δάνεια, τα οποία όμως εξοφλούσε το αργότερο σε έναν χρόνο. Οι δε έρευνες έχουν επεκταθεί και στο «πόθεν έσχες» συγγενικών και φιλικών του προσώπων.

Άλλος πρώην υπουργός «συγγενούς» υπουργείου, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί σε υποθέσεις που απασχόλησαν ή απασχολούν εξεταστικές επιτροπές, όπως και το όνομα της συζύγου του, βρίσκεται επίσης στο «στόχαστρο» των λαγωνικών του Σ.Δ.Ο.Ε..

Επίσης, ερευνώνται τα περιουσιακά στοιχεία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί, άλλων τριών, λιγότερο γνωστών, πολιτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες ξεκίνησαν για διαφορετικούς λόγους στην κάθε περίπτωση, είτε επειδή στο Σ.Δ.Ο.Ε. έφθασαν ανώνυμες καταγγελίες με λεπτομέρειες, για την ύπαρξη άγνωστων πλευρών της περιουσιακής τους κατάστασης, είτε συμπτωματικά, όταν κλιμάκια του Σ.Δ.Ο.Ε. «έπεσαν επάνω τους», καθώς ερευνούσαν ορισμένες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Ειδικά για βουλευτή εν ενεργεία, στο Σ.Δ.Ο.Ε., σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», έφθασαν στοιχεία που έκαναν λόγο για την ύπαρξη αδήλωτης περιουσίας λίγο καιρό μετά τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Το εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα που είχε δηλωθεί προκάλεσε, όπως δήλωσαν αρμόδιες πηγές στην εφημερίδα, όσους απέστειλαν τα στοιχεία, προκειμένου να ελεγχθούν λογαριασμοί και κυρίως η κίνησή τους, όπου καταγράφονταν ποσά δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με τα εισοδήματα που δήλωναν.

Παρόμοια καταγγελία με συγκεκριμένα στοιχεία έφθασε στο Σ.Δ.Ο.Ε. για άλλο βουλευτή, που μάλιστα μετέχει και σε εξεταστική επιτροπή διερεύνησης σκανδάλου. Οι καταγγελίες κρίθηκαν σημαντικές και οι έρευνες άρχισαν, επιβεβαιώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τις αρχικές εκτιμήσεις των ελεγκτικών αρχών ότι «κάτι σημαντικό τρέχει με την πραγματικότητα της περιουσιακής του κατάστασης».

«Οι έρευνες γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή». Μάλιστα, επεκτείνονται και σε κρατικούς λειτουργούς που διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια μεγάλες συμβάσεις και κυρίως εξοπλιστικά προγράμματα. Ειδικά στον τομέα των εξοπλισμών. Τα ευρήματα προκαλούν εντύπωση ακόμα και στους εξοικειωμένους με τον έλεγχο υπαλλήλους» δήλωσε αρμόδια πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης: Πέντε πολιτικοί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης