Το 1ο επαγγελματικό Λύκειο Νέας Ιωνίας επισκέφθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τους καθηγητές του σχολείου και άκουσε τα αιτήματά τους. «Η τρόικα αποφάσισε να ρίξει πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του οικοδομήματος της ελληνικής κοινωνίας που είναι το σχολείο, και να βγάλει πλεονάσματα διώχνοντας καθηγητές και παιδιά από το σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «είναι προφανές ότι απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε «οι καθηγητές και οι γονείς καλούνται φέτος να δώσουν έναν μεγάλο αγώνα. Και οι μαθητές το ίδιο. Έναν αγώνα για να παραμείνει το σχολείο μας όρθιο, ζωντανό και ανοιχτό, διότι αυτοί που θέλουν να το κλείσουν είναι όσοι διώχνουν τους καθηγητές και τους μαθητές, όσοι απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο».

(Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τους καθηγητές)

(Δεν παρέλειψε ωστόσο να μιλήσει και τους μαθητές)

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να επισκεφθήκε το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις αποφάσεις της κυβέρνησης που οδήγησαν μέσα στο καλοκαίρι σε συρρίκνωση τα επαγγελματικά λύκεια».

Στη συνέχεια, μαθητές του Λυκείου κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Είμαστε άνθρωποι, όχι αριθμοί», ήθελαν να στείλουν με τον δικό τους τρόπο ένα μήνυμα για τις αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Video – Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης