Στο διεθνές φόρουμ «Διεθνές Κέντρο Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής» (ICMPD) εντάσσεται η Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η Ελλάδα συμμετείχε σήμερα για πρώτη φορά ως παρατηρητής στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ICMPD και την εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος. Στις εργασίες της συνεδρίασης προήδρευσε ο υφυπουργός Μετανάστευσης της Ελβετίας, Μάριο Γκάτικερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε μεταξύ άλλων την προστιθέμενη αξία της συμμετοχής της χώρας μας στο ICMPD, στη βάση της κτηθείσας εμπειρίας της σε θέματα μετανάστευσης και άσυλου και της πολύπλευρης διάστασης που της προσφέρει η γεωστρατηγική της θέση.

Περαιτέρω σημείωσε ότι η Ελλάδα ως κράτος-μέλος πρώτης γραμμής της ΕΕ δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διεθνή διάσταση της πρόκλησης του μεταναστευτικού, συμμετέχοντας ενεργά σε σχήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς συνεργασίας με σκοπό την εξεύρεση κοινών αποτελεσματικών λύσεων και την ανάπτυξη αλληλοκατανόησης.

Το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη της Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD) είναι ένας διεθνής οργανισμός 18 κρατών-μελών από την Ευρώπη, με δραστηριότητα σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως. Ακολουθεί μια περιφερειακή προσέγγιση στη δράση του, με στόχο τη δημιουργία αποτελεσματικών συνεργασιών κατά μήκος των μεταναστευτικών οδών. Οι περιοχές προτεραιότητας περιλαμβάνουν την Αφρική, την κεντρική και τη νότια Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης