Στο Εθνικό Τυπογραφείο ο Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 16:34
Στο Εθνικό Τυπογραφείο ο Παπανδρέου

Για το πρόγραμμα «Διαύγεια» ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε το Εθνικό Τυπογραφείο συνοδεία του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα αναδειχθούν οι αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης, οι οποίες δεν οφείλονται κατ' ανάγκη στη διαφθορά, αλλά ενδεχομένως στην κακή οργανωτική δομή, την πολυνομία και την επικάλυψη νόμων.

«Εκτός του ότι η διαφάνεια αποτελεί χρέος μας προς τον πολίτη, πρέπει να πω ότι αυτό το πρόγραμμα θα χτυπήσει και πρακτικές που έχουμε ζήσει, ενώ, αν είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, πολλά από τα γνωστά σκάνδαλα θα είχαν σταματήσει τουλάχιστον νωρίτερα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο εν λόγω πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει και εργαλείο ανάπτυξης, καθώς, όπως είπε, ο πήχης στην κυβέρνηση θα μπει ψηλά, έτσι ώστε να εντοπιστεί ποια προβλήματα της δημόσιας διοίκησης μπορούν να λυθούν εύκολα, σε ποια απαιτούνται τομές, έτσι ώστε τελικά η δημόσια διοίκηση να γίνει απλή και λειτουργική για τον κάθε πολίτη, αλλά και για τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 16:34