Τη βούληση της κυβέρνησης για ενίσχυση του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό για την αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και του κοινωνικού κράτους, επισημαίνουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού 3Κ/2018 και την ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ των οριστικών αποτελεσμάτων με τους επιτυχόντες.

Ο κ. Χαρίτσης στη δήλωσή του σημειώνει: «Η κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή, εργάστηκε με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ήταν αποτέλεσμα όχι μόνο των μνημονίων, αλλά και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ- ΠΑ.ΣΟ.Κ, με στόχο την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών. Με χιλιάδες στοχευμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που προχώρησαν με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι οι ΟΤΑ προσδιόρισαν, καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων και των Περιφερειών και αναβαθμίζονται οι αναπτυξιακές δυνατότητές τους. Οι προσλήψεις αυτές δεν είναι ρουσφετολογικές. Γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και έγιναν εφικτές διότι ως κυβέρνηση πετύχαμε την επαναφορά του κανόνα 1/1 – μία πρόσληψη και κάθε αποχώρηση, την ώρα που ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να επιστρέψουμε στον κανόνα 1/5 – μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, από την πλευρά της, δήλωσε: «Από σήμερα οι μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων είναι μια πραγματικότητα. Δώσαμε μόνιμη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά τον πολίτη, την υγιεινή και την ποιότητα ζωής. Η απάντησή μας στη λογική των κρατικοδίατων εργολάβων γύρω από το Δημόσιο που θέλει να επαναφέρει η ΝΔ, είναι η ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό. Θέλω να συγχαρώ το ΑΣΕΠ που ολοκλήρωσε τη σχετική διαδικασία. Επίσης, συνεπείς στη δέσμευσή μας, ολοκληρώνεται και η διαδικασία επαναφοράς των πρώην δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν σε Σωφρονιστικά Καταστήματα σε θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας που είχαν καταργηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ενισχύονται με αυτό τον τρόπο οι Δήμοι και οι αντίστοιχες υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας προς όφελος των πολιτών. Σταθερή μας προτεραιότητα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο πλαίσιο του κανόνα 1:1 για την αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και του κοινωνικού κράτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης