«Αυτές οι εκλογές είναι πιο κρίσιμες από εκείνες του Μαΐου. Σε αυτές κρίνεται ποιά δύναμη θα είναι εδώ, παρούσα, στήριγμα στους αγώνες των εργαζομένων και ικανή να οργανώσει διεκδικητικούς αγώνες με δίκαια αιτήματα. Αυτή η δύναμη είναι μόνο το ΚΚΕ», υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία και συζήτηση που είχε με εργαζόμενους στο εργοστάσιο της «ΦΑΓΕ», το οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί.

«Μας έχετε γνωρίσει, μας ξέρετε, πολλά χρόνια αντιπαλεύουμε μέσα και έξω από τη Βουλή, τις κυβερνήσεις που έφεραν μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, πιέζουμε για να υπάρξουν κάποιες ανάσες ανακούφισης για το λαό, έχουμε καταθέσει προτάσεις νόμων σε αυτή τη κατεύθυνση και ταυτόχρονα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, των αντιλαϊκών μέτρων και της εργασιακής ζούγκλας που βιώνουμε», είπε, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει αντιπαλέψει τις πολιτικές που εμπλέκουν τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη φωνή που δεν εφησυχάζει τον λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις.

«Ο πρωθυπουργός μιλούσε για “τζούφια γεώτρηση” , ότι δεν θα γίνει τίποτα Και βλέπουμε σήμερα ΚΥΣΕΑ. Ακόμα και τζούφια να ήταν η γεώτρηση, αυτό είναι το πρόβλημα; Δεν καταλαμβάνει εδάφη;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ότι το φυτίλι στην περιοχή το ανάβουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, ενώ ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις, προσθέτοντας ότι ο καθησυχασμός του ελληνικού λαού εκ μέρους του πρωθυπουργού ανοίγει την όρεξη στην Τουρκία, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ενώ η Τουρκία
θέλει να κατοχυρώσει δικαιώματα, «αυτό που λέμε γκρίζες ζώνες» και έτσι κινείται.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι απέναντι στον ίδιο μονόδρομο των άλλων κομμάτων, το ΚΚΕ σταθερά έχει την πρόταση για εργατική εξουσία και λαϊκή οικονομία, ώστε ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να επιστρέφει σε αυτούς και όχι στα μονοπώλια. Είπε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους στο ΚΚΕ και τη συμμετοχή τους στους αγώνες πρέπει να συμβάλλουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προοπτική αυτή.

Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις πλέον για να λειτουργήσουν δεν χρειάζονται τους καπιταλιστές, ενώ είναι οι εργάτες που μπορούν να οργανώσουν συνολικά την παραγωγή και υπογράμμισε ότι αυτό «δεν είναι μόνο ένα όραμα αλλά και συγκεκριμένο σχέδιο».

Τόνισε ότι για να ανοίξει αυτός ο δρόμος, ο οποίος είναι ρεαλιστικός και για τον οποίο υπάρχει η δυνατότητα, απαιτείται ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας «για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας».

Απαντώντας σε όσους λένε ότι το ΚΚΕ θέλει να είναι συνέχεια στην αντιπολίτευση, είπε ότι «δεν ισχύει», υπενθυμίζοντας και υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που έχει στόχο να οδηγήσει τον λαό ώστε αυτός να έλθει πραγματικά στην εξουσία.

«Θα είμαστε παρόντες σε μια τέτοια λαϊκή διακυβέρνηση», διευκρίνισε   ο Δ. Κουτσούμπας.
Επισήμανε ότι όποια κυβέρνηση και να εκλεγεί στις 7 Ιουλίου, είτε αυτοδύναμη είτε συνεργαζόμενη, «αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι να συνεχίσουν τον ίδιο δρόμο των δεσμεύσεων των τριών μνημονίων, των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, της εποπτείας και των ματωμένων πλεονασμάτων».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει προνομοθετήσει τις ράγες στις οποίες θα κινηθεί οποιαδήποτε κυβέρνηση», τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «πρέπει να υπάρχει μέσα στη Βουλή μια δύναμη που θα κινητοποιεί τον λαό, μια ισχυρή λαϊκή εργατική αντιπολίτευση».

Είπε ότι η ψήφος σε αυτά τα κόμματα είναι άχρηστη και αχρείαστη για το λαό, «ψήφος που θα τη χρησιμοποιήσουν για αντιλαϊκά μέτρα».

«Να μην δίνουμε τη ψήφο μας σε κόμματα που έχουμε δοκιμάσει, να εξαφανιστεί η Χρυσή Αυγή από τη Βουλή και ο λαός να μην ψηφίσει πιο λάιτ λύσεις, όπως ο Βελόπουλος ή κόμματα μιας χρήσης», πρόσθεσε.
Είπε ότι ο Γ. Βαρουφάκης, «που χρηματοδοτείται από τον διεθνή τοκογλύφο Σόρος», είναι «ο εμπνευστής του τρίτου μνημονίου».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η μόνη ψήφος που δεν θα αλλάξει και θα είναι σταθερά δίπλα στον λαό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη δύναμη, απευθυνόμαστε σε όσους μας ψήφισαν, αλλά και σε άλλους που μπορεί να έκαναν άλλες επιλογές και τους λέμε να στηρίξουν το ΚΚΕ», πρόσθεσε.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, απάντησε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΕΒ είπε «μπράβο» στον κ. Τσίπρα γιατί υλοποιεί τις προτάσεις του, ενώ είπε «μπράβο» και στην παρέμβαση Μητσοτάκη. Για αυτό δεν γίνεται αύξηση μισθών γιατί οι βιομήχανοι θέλουν περισσότερα κέρδη, μείωση μισθών, περικοπές δικαιωμάτων και αυτή την εργασιακή ζούγκλα που βιώνουμε.

Αναφέρθηκε, επίσης, λεπτομερειακά σε σειρά προτάσεων νόμου που θα καταθέσει το ΚΚΕ και οι οποίες αφορούν στην ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια και στην ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ερωτηθείς για «συνεργασία με άλλα αριστερά κόμματα», είπε ότι «με τις ηγεσίες τους έχουμε διαφωνίες, έχουν τεράστιες ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν», και τόνισε ότι «με τον κόσμο δεν υπάρχει χάσμα, εμείς δεν ξεχωρίζουμε τον κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης