Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο Ν. Κοτζιάς για τα Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων Ε.Ε.

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο Ν. Κοτζιάς για τα Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων Ε.Ε.
Στο Λουξεμβούργο θα βρίσκεται επί ένα διήμερο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει αφενός στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αφετέρου στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που θα διεξαχθεί την Τρίτη.

Η σημερινή ημέρα, όμως, θα ξεκινήσει με πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Συμβουλίου, κατόπιν ελληνικής πρότασης.

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα λάβει αρχικά μέρος στην κοινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., κατά την οποία θα συζητηθεί η εφαρμογή των πτυχών ασφάλειας και άμυνας της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ένωσης, αλλά και η συνεργασία Ε.Ε - ΝΑΤΟ. Στην ίδια συνάντηση θα εξετασθεί και η έως τώρα υλοποίηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής της Ε.Ε.

Στο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών που θα γίνει αργότερα θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Υεμένη, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς.

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η Διεύρυνση και η Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία, καθώς και τα ζητήματα του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και της μετανάστευσης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 07:27