Στο Λουξεμβούργο ο Κοτζιάς όπου θα συμμετάσχει σε διάσκεψη για τις μεταναστευτικές ροές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 08:14
Στο Λουξεμβούργο ο Κοτζιάς όπου θα συμμετάσχει σε διάσκεψη για τις μεταναστευτικές ροές
Σε διάσκεψη για το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο.

Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών/Μετανάστευσης των κρατών-μελών της Ε.Ε., των συνδεδεμένων χωρών Schengen (Ελβετία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν, Ισλανδία), των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και της Τουρκίας, του Λιβάνου και της Ιορδανίας.

Παράλληλα, θα μετάσχουν οι επίτροποι Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων κ. J. Hahn, Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δ. Αβραμόπουλος, και Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χ. Στυλιανίδης, καθώς και εκπρόσωποι σχετικών οργανισμών της ΕΕ, των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM).

Στο επίκεντρο θα τεθούν οι τρόποι για την ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής προσφύγων από τη Συρία (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία) και τη στήριξη των χωρών διέλευσης, ώστε να βελτιωθούν οι διαδικασίες υποδοχής και καταγραφής αιτημάτων ασύλου.

Υπό εξέταση είναι και το ζήτημα της διακρατικής συνεργασίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015, 08:14