Ένα τέταρτο πριν τις 19.00, έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να λάβουν μέρος στην έκτακτη σύσκεψη που είχε συγκληθεί ως προς τις επιλογές του υπουργού Οικονομικών, δηλαδή να μην θέσει εξ αρχής ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής συμφωνίας με την λογική ότι πρώτα πρέπει να τεθεί εντός τροχιάς το Μνημόνιο.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε στις 20:40 περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ανέφερε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στην απαγκίστρωση από τους όρους του μνημονίου και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «η σύγκλιση παραμένει στο ακέραιο» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνέχεται από την προγραμματική συμφωνία, ενώ επιβεβαίωσε ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, είπε ότι υπήρξε μία ουσιαστική συζήτηση, στρατηγικού χαρακτήρα. «Συμφωνήσαμε γιατί κινούμαστε στο δρόμο της σύγκλισης», είπε ο κ. Βενιζέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει να υπάρξουν καλύτεροι όροι της δανειακής σύμβασης, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η αναθεώρηση των όρων του μνημονίου. «Πρέπει να πείσουμε τους συνομιλητές ότι η ύφεση είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι είχε προβλεφθεί», είπε και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα που θα οδηγούν στην ανάπτυξη.

Όσο για το ζήτημα της επιμήκυνσης, είπε ότι το θέμα αυτό έχει ήδη τεθεί. Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι αφετηρία της αναθεώρησης είναι η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η σύσκεψη, υπενθυμίζεται ότι τέθηκε από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας την εσπευσμένη συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση την Τετάρτη.

Στις 18.55 έφτασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και στις 19.00 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, μόλις στις 19.39.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά- Mυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης