Στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται σήμερα στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της ιταλικής προεδρίας, συμμετέχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Επί τάπητος θα τεθούν οι δραματικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, οι δυνατότητες συνεργασίας των στρατιωτικών δομών της Ε.Ε. με το ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση των νέων και ασύμμετρων απειλών, όπως η διασπορά όπλων μαζικής καταστροφής, οι συνέπειες από τη βίαιη κατάλυση κρατικών δομών όπως στη Λιβύη και οι αποσταθεροποιητικές και εγκληματικές δραστηριότητες των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, θα συζητηθεί η ανάδειξη πολιτικών για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της κοινής πολιτικής στους τομείς της Ασφάλειας και της Άμυνας καθώς και η ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων ως μέσων για την επίτευξή της.

Τέλος, στο άτυπο Συμβούλιο θα συζητηθεί επίσης η πρόοδος και οι προοπτικές των εν εξελίξει στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ε.Ε. (EU NAVFOR Atalanta, EUFOR Althea, EUTM Σομαλία, EUTM Μάλι και MONUC Κονγκό), καθώς και ζητήματα που θα απασχολήσουν την επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, τον Νοέμβριο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης