Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνοδεύθηκε από βουλευτές του κόμματος.

Η αντιπροσωπεία των ΑΝΕΛ είχε συνομιλίες με τη διοίκηση του ιδρύματος για να βρεθεί λύση μπροστά στην απειλή να μπει λουκέτο έπειτα από 101 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση από την πρώτη στιγμή ανάδειξης του θέματος από τις εκπομπές «Μagazino Life» και «Ζούγκλα». Μάλιστα, ο ίδιος σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε χαρακτηρίσει «έγκλημα» το ενδεχόμενο λουκέτου στο ιστορικό Νηπιοτροφείο που φιλοξενεί 28 αθώες ψυχές.


(Ο κ. Καμμένος ενημερώνεται από τους απλήρωτους εργαζόμενους του ιδρύματος)
 

(Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. θα φέρει το θέμα στη Βουλή)

(Η βουλευτής Έλενα Κουντουρά στο Νηπειοτροφείο)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι του ιδρύματος έδειξαν, μάλιστα, στον Πάνο Καμμένο αρχειακό υλικό από τα 101 χρόνια λειτουργίας του.

Ολόκληρη η δήλωση του Πάνου Καμμένου:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζομένους του Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, τη διοίκηση, αλλά και το σωματείο, που είχαμε τη δυνατότητα εδώ, από κοντά, να μιλήσουμε για τα προβλήματα στα οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ παραπάνω τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τη «Ζούγκλα», που μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία, μέσα από μία μεταμεσονύκτια εκπομπή, αναδεικνύοντας ένα πρόβλημα το οποίο προέκυψε σε ένα τέτοιο ίδρυμα, σε αυτά τα παιδιά, ηλικίας δυόμισι με πέντε χρόνων, με μία Πολιτεία η οποία κατάσχει την επιδότηση που η ίδια δίνει μέσω του ΙΚΑ.

Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται και τα παιδιά πλέον, σιγά – σιγά αποκτούν πρόβλημα στη διαβίωσή τους, γιατί η Πολιτεία και ιδίως το υπουργείο Εργασίας και το ΙΚΑ αποφάσισαν ότι οι τροφές των παιδιών, το πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους, οι μισθοί των εργαζομένων, θα πρέπει να κατάσχονται, επειδή δεν μπορεί να ρυθμιστεί η δόση του ΙΚΑ. Την ώρα που διαπλεκομένοι εκδότες, επιχειρηματίες ρυθμίζουν για 450 χρόνια τις δόσεις, ο υπουργός Εργασίας και η διοίκηση του ΙΚΑ, ελπίζω να μην το ξέρουν, δεν ρυθμίζουν τις οφειλές 208.000 ευρώ που έχει αυτή τη στιγμή το νηπιοτροφείο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα και έτσι να μην μπορούν να δεχθούν ακόμα και την ενίσχυση από φορείς που θέλουν τους ενισχύσουν, όπως η περιφέρεια Αττικής ή το ίδρυμα Νιάρχος, γιατί λείπει ακριβώς αυτή η ασφαλιστική ενημερότητα.

Ζητάμε άμεσα από την Πολιτεία – καταρχήν θα ενημερώσω εγώ ο ίδιος τον υπουργό Εργασίας, που ελπίζω πάλι να μην το ξέρει – να γίνει άμεσα ρύθμιση, αντίστοιχη με αυτή τη ρύθμιση που κάνει στους επιχειρηματίες – εκδότες, προκειμένου το ίδρυμα να πάρει αμέσως την ασφαλιστική ενημερότητα, δεύτερον να μην κατάσχεται η ετήσια επιδότηση που δίνεται σε αυτό το ίδρυμα, που θέλω να διευκρινίσω ότι λειτουργεί όχι ως κληροδότημα, αλλά ως ιδιωτικό σωματείο, από την ημέρα της ίδρυσής του από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν πάνω από ένα χρόνο και ουσιαστικά με τη δική τους σκληρή εργασία, στερώντας την τροφή από τα δικά τους παιδιά, είναι πάνω από αυτά τα παιδιά και τα συντηρούν σήμερα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βγαίνουν στην κοινωνία και να είναι όπως οι αποφοιτήσαντες από το 1912 από αυτό το νηπιοτροφείο, Έλληνες πολίτες, ίδιοι και ίσοι με εκείνους τους Έλληνες πολίτες που σαν παιδιά μεγάλωσαν μέσα σε οικογένειες.

Κτίστηκαν οικογένειες σε αυτό το νηπιοτροφείο, γιατί οι εργαζόμενοι με τη συνδρομή των επιστημόνων που εργάζονται εδώ, με κοινωνικούς λειτουργούς που σήμερα δεν υπάρχουν, με ψυχολόγους, έφεραν κοντά οικογένειες, εκπαίδευσαν γονείς και απόδωσαν ένα έργο που ουσιαστικά δεν είναι φιλανθρωπικό, αλλά είναι ανθρώπινο.

Εμείς θα είμαστε δίπλα μέχρι να τελειώσουμε, θα είμαστε εδώ και την άλλη εβδομάδα και αν χρειαστεί και τη μεθεπόμενη και κάθε εβδομάδα, μέχρι να αποφασίσει η Πολιτεία ότι εκτός από το κόκκινο σκαθάρι, της μη κυβερνητικής οργάνωσης που προΐσταται ο αδελφός του πρωθυπουργού και παίρνει ετήσια επιδότηση που ισούται με 10 χρόνια λειτουργίας και ζωής εκατοντάδων παιδιών που είναι σήμερα εδώ. Να καταλάβουν ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να μην δίνουν 100 χρόνια ζωής αυτών των παιδιών, των 100 παιδιών που είναι εδώ, προκειμένου να συντηρήσουν το Μέγαρο Μουσικής του Λαμπράκη για να απολαμβάνει τις άριες ο κ. Ψυχάρης, να καταλάβουν ότι υπάρχουν κάποια παιδιά που πρέπει να ζήσουν και κάποιοι εργαζόμενοι που πρέπει να πληρωθούν. Θα πάμε μέχρι τέλους».

Διαβάστε επίσης Το Νηπιοτροφείο Καλλιθέας θα επισκεφθεί ο Π. Καμμένος, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, 11:24

Τρόικα-Ηρώδης, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 11:00

Καμμένος: «Έγκλημα το λουκέτο στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 01:53

Παιδιά ενός κατώτερου θεού, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013, 13:12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης