Στο Παπανικολάου ο Κ. Μητσοτάκης - «Θερμή» υποδοχή από τους εργαζόμενους

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Απριλίου 2021, 12:17
Στο Παπανικολάου ο Κ. Μητσοτάκης - «Θερμή» υποδοχή από τους εργαζόμενους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και μέλη της ΕΝΙΘ, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και επισημαίνοντας πως, για τις 18 νέες κλίνες ΜΕΘ που θα εγκαινιάσει ο Κ. Μητσοτάκης, δεν έγιναν παρά λίγες προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, τη στιγμή που απαιτούνται τουλάχιστον 100 εξειδικευμένοι εργαζόμενοι.

Η αστυνομία απομάκρυνε τους διαδηλωτές που θα συγκεντρώνονταν στην πύλη του νοσοκομείου, ζητώντας τους να πάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο κάτι για το οποίο οι ίδιοι αντέδρασαν πολύ έντονα, κλείνοντας τον δρόμο.

 

Με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι είχαν ζητήσει από τη διοίκηση, συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό όπως λένε, τονίζοντας πως ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση μονιμοποίηση των περίπου 500 συμβασιούχων εργαζόμενων του Παπανικολάου, την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της μετάβασής του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στη συνέχεια την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με κύριο αντικείμενο την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπανικολάου, έχει ως εξής:

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου αποφάσισε να υποδεχτεί τον Πρωθυπουργό της χώρας καλώντας σας σε συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου το Σάββατο 24 Απριλίου και ώρα 10:00 π. μ.

Το αίτημά μας στη Διοίκηση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν έγινε αποδεκτή. Αυτή η συνάντηση θα αφορούσε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν οι 18 κλίνες ΜΕΘ που θα εγκαινιάσει.

Βεβαίως και χρειαζόμαστε επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, έστω και προκατ, αλλά με τι προσωπικό; Την καμία πρόσληψη γιατρού ΜΕΘ; Τις χθεσινές προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού ή τους διαλυμένους μετά από 1 χρόνο εργαζόμενους στα τμήματα covid χωρίς καμιά ανταμοιβή;

Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται περί τους 500 συμβασιούχους εργαζόμενους. Έτοιμοι να πεταχτούν στην ανεργία μόλις τελειώσουμε με την πανδημία.

Μετά από 1 χρόνο πανδημίας , οι επιλογές της Κυβέρνησης εξαθλίωσαν τις ζωές μας παραβιάζοντας βασικά εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των νοσηλευτών και των γιατρών. Μπορεί να αποκτήσαμε εμπειρία αλλά η επιβάρυνση στη σωματική και ψυχική μας υγεία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μετά από 1 χρόνο τέλειωσαν οι δικαιολογίες και απαιτούμε:

  • Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία
  • Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και
  • Να πάψει το κυνηγητό και οι δικαστικές διώξεις των συνδικαλιστών όταν λέγονται αλήθειες.

Πηγή: grtimes.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Απριλίου 2021, 12:17