Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.15 το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Καθοριστικό βήμα για την έξοδο από την πολυετή κρίση» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση του Eurogroup, προσθέτοντας ότι «δόθηκε σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν χρειάζεται χαλάρωση αλλά ένταση των προσπαθειών για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup υπάρχει «σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι να χαλαρώσουμε, ώστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που, όμως, θα μεταφραστεί και στο επίπεδο της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών σε μια προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των μεγάλων πληγών της κρίσης».

«Είμαι εδώ παρών, στο πλαίσιο του ρόλου μου, και είναι υποχρέωσή μου να στηρίξω όλη αυτήν την προσπάθεια μέχρι το τέλος» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων για οριστική έξοδο της χώρας από τη βαθιά κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup αποδείχθηκε ότι η βασική αξιακή αρχή της αλληλεγγύης λειτουργεί, με όλα τα προβλήματα» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και απευθυνόμενος στους λαούς της Ευρώπης που καλούνται στις κάλπες, όπως στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «αντέχουν για να στηρίξουν το ευρωπαϊκό όραμα, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού που επιβουλεύονται το όραμα της Ευρώπης, το μέλλον της Ευρώπης».

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας

Τετ α τετ Τσίπρα - Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Αλέξης Τσίπρας - Προκόπης Παυλόπουλος

O πρωθυπουργός στον Προέδρο της Δημοκρατίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτό: Εurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης