Ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, μετά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή και με τη συμμετοχή στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, φέρεται να μελετά ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τους στενούς του συνεργάτες.

Το ενδεχόμενο ανασχηματισμού άρχισε να διαφαίνεται μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για «προβλήματα» και «κενά» στην κυβέρνηση, τα οποία θα αντιμετωπιστούν «όταν έρθει η στιγμή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, η αναφορά του Αντ.Σαμαρά στις ευρωπαϊκές δυνάμεις εντός ή εκτός ΝΔ που στηρίζουν την προσπάθεια για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη έδωσε το έναυσμα για ποικίλα σενάρια σχετικά με τα πρόσωπα που είτε θα αναβαθμιστούν είτε θα αξιοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Ως προς τα πρόσωπα που θα περιλαμβάνει το υπό μελέτη κυβερνητικό σχήμα, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ θετικός βαθμός δίνεται και στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Αντιθέτως, παράπονα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ λάθη στη διαπραγμάτευση με την τρόικα καταλογίζονται στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής αναφέρει ότι μετά την ψήφιση των μέτρων ο πρωθυπουργός, ανταποκρινόμενος σε αίτημα των Βρυξελλών, θα προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό με ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Άστοχη οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό

«Την περίοδο που η χώρα επιχειρεί να αντιμετωπίσει μέσω διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μείζονα θέματα, θεωρούμε άστοχη την οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την έχει απασχολήσει η συμμετοχή στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα και περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους υπουργούς και υφυπουργούς που έχει υποδείξει», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι σε μερίδα του Τύπου εμφανίστηκαν πληροφορίες για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης