Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών ο Γιώργος Βουλγαράκης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011, 19:09
Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών ο Γιώργος Βουλγαράκης
Επιστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την οποία ζητά πληροφορίες και στοιχεία για την ύπαρξη πάσης φύσεως τίτλων, αξιών, λογαριασμών, μετρητών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, χαρτοφυλακίων τόσο του πρώην υπουργού, Γιώργου Βουλγαράκη, όσο και της συζύγου του, Αικατερίνης Πελέκη, απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ίδια επιστολή το υπουργείο υπενθυμίζει ότι το ζεύγος Βουλγαράκη-Πελέκη είναι αντικείμενα φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις από το 2000 έως και το 2008 για την υπόθεση του Βατοπεδίου, προσθέτοντας ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει δεχτεί ότι η πρόσβαση των οικονομικών επιθεωρητών στις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για τη διενέργεια των ελέγχων είναι νόμιμη, εφόσον υπάρχει νόμιμη εντολή.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας σε δήλωσή του δηλώνει έκπληκτος για την υποβολή του σε νέα έρευνα.

Στη δήλωσή του ο Γ. Βουλγαράκης αναφέρει: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα, ένα χρόνο μετά τον έλεγχο που ξεκίνησε το Υπ. Οικονομικών στα περιουσιακά μου στοιχεία, ότι ζητήθηκε εκ νέου έρευνα. Είναι προφανές ότι υπόθεση έχει ξεπεράσει τα όρια του ελέγχου και κινείται στην λογική της πολιτικής δίωξης για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους. Λυπάμαι πραγματικά!»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011, 19:09