Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την Τρίτη ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προς τιμήν του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα υπογράψει από κοινού με τον κ. Σουλτς εγκεκριμένα νομοθετήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος θα απευθύνει ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών και θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των Ελλήνων ευρωβουλευτών.

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει την Τρίτη παρέμβαση για την αναγκαιότητα θέσπισης φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και την Τετάρτη ομιλίες για το θέμα των Σύρων προσφύγων στα βουλγαρικά σύνορα, τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας, το πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι, καθώς και για τις εκθέσεις προόδου για τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και το Μαυροβούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης