Στο τραπέζι οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 10:06
Στο τραπέζι οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά
H προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και του υφυπουργού Θ. Παπαθεοδώρου με τους 13 περιφερειάρχες εκπαίδευσης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί και με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επαφές και με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Πάντως, τα προβλήματα στα ανώτατα ιδρύματα παραμένουν εκρηκτικά, κυρίως αυτά που σχετίζονται με τα οικονομικά τους αλλά και την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ. Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων είναι συνάρτηση της υλοποίησης του νόμου, που πέρυσι τον Αύγουστο ψηφίστηκε με πλειοψηφία από τη Βουλή, αν και μέχρι σήμερα κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει εκλέξει νέες διοικήσεις, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του νόμου.

Ο υπουργός έχει ήδη κάνει λόγο για εφαρμογή του νόμου, ωστόσο φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτες κάποιες βελτιώσεις του, τουλάχιστον στα σημεία που δείχνει δύσκολη η εφαρμογή του.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι, αν δεν δοθεί παράταση της θητείας των πρυτανικών αρχών, είναι πιθανό να βρεθούν «ακέφαλα» τα πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο, μια και σύμφωνα με τον νόμο οι νυν διοικήσεις θα πρέπει να παραμείνουν έως τις 31 Αυγούστου και μέχρι τότε θα έπρεπε να είχαν εκλεγεί τα μέλη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, κάτι που έγινε μόνο σε ορισμένα ΤΕΙ, αλλά σε κανένα πανεπιστήμιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 10:33