Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας παραπέμπεται να δικαστεί, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 που αφορά στη χρήση του 2009.

Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε αλλά και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955, 87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων. Ωστόσο, σε αυτό δεν έχει δηλώσει το περιβόητο νεοκλασικό στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρώην υπουργός έχει υποστηρίξει ότι το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010, και ότι απέστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής, που, κατά την άποψή του, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά την απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου στον εφέτη Θεόδωρο Κανελλόπουλο για την υπόθεση αυτή, είχε διαταχθεί η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Με το ίδιο βούλευμα, πάντως, απαλλάσσεται ο κ. Τσοχατζόπουλος λόγω παραγραφής για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες των ετών 1998-2005.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης