Στο Χάρβαρντ ο Αβραμόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014, 20:27
Στο Χάρβαρντ ο Αβραμόπουλος
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μιλήσει το βράδυ της Κυριακής σε διεθνές συνέδριο με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, το οποίο διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και η Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του διήμερου συνεδρίου, το οποίο ξεκίνησε σήμερα στη Σχολή Κένεντι του Χάρβαρντ και θα συνεχιστεί αύριο στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου, ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι ο ομιλητής στην τελευταία ενότητα του αυριανού συνεδρίου με θέμα ο ρόλος της Ευρώπης σε ζητήματα ασφάλειας στον 21ο αιώνα.

Για το ίδιο θέμα θα μιλήσει επίσης ο Ελληνοαμερικανός Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και νυν κοσμήτορας της Σχολής Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς.

Παράλληλα, στο συνέδριο θα απευθύνουν ομιλία, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Βέσνα Πούσιτς, η επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλα Βασιλείου, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας Έρκι Λικάνεν και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Μετά την αυριανή ομιλία του, ο κ. Αβραμόπουλος θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες, απ' όπου έχει μεταβεί στη Βοστόνη. Στις Βρυξέλλες, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., θα είναι κύριος ομιλητής σε συνέδριο για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014, 20:27