Στον απόηχο των δύο «αυτογκόλ» αναφορικά με τους υποψηφίους του κόμματος από τη μουσουλμανική μειονότητα συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τον τρόπο που αποχώρησε από το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και την απόσυρση της υποψηφιότητας από περιφερειακός σύμβουλος του θαυμαστή των Γκρίζων Λύκων Αχμέτ Κουρτ, πλέον θεωρείται πιθανό να τεθεί σήμερα και ζήτημα αποπομπής από την ευρωλίστα και του Δημήτρη Χριστόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει την αντίθεσή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Απαντώντας σε μια σειρά παρεμβάσεων του συντρόφου Χριστόπουλου, θέλω να διευκρινίσω τα κάτωθι: Δεν είναι το ίδιο οι Πομάκοι, οι Ρομά και οι τουρκογενείς. Δεν είναι η μειονότητα ενιαίο, συμπαγές, τούρκικο μόρφωμα. Η επιβίωση των παραδοσιακών φαινομένων και της πολιτισμικής ετερότητας στην ελληνική επικράτεια, σε συνδυασμό με την ριζοσπαστικοποίηση ενός σημαντικού τμήματος τους, στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία, είναι μερικά από τα πιο ενδεικτικά δείγματα της επικαιρότητας που επιτάσσει μια ιδιαίτερα σύνθετη επαγρύπνηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθησία και ανάλυση».

Το κόμμα εμφανίζεται ακόμη διχασμένο αναφορικά με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της Σουλεϊμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης