Στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή οι δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος και Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Μέτιος, έχοντας την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, έλαβε ποσοστό 33,81% στα καταμετρημένα έως αυτήν τη στιγμή 1.310 από τα 1.478 εκλογικά τμήματα (88,63%).

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, κατέβηκε ως ανεξάρτητος στις περιφερειακές εκλογές λαμβάνοντας ποσοστό 30,32%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μέτιος, τότε αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, είχε αναδειχτεί περιφερειάρχης τον Οκτώβριο του 2016, μετά τον ξαφνικό θάνατο του εκλεγμένου περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, αργά χθες το βράδυ, κι ενώ άρχιζε να διαφαίνεται ότι η μάχη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων «διαψεύστηκαν όλοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι ο συνδυασμός μας, “Περιφερειακή Σύνθεση”, δεν θα περάσει στον δεύτερο γύρο. Εμείς ως συνδυασμός πιστεύαμε ότι στην Περιφέρεια υπάρχει θέση για ανεξάρτητους συνδυασμούς και αυτό αποδείχθηκε. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθειά μας, αγκάλιασε τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και εκτιμούμε ότι την επόμενη Κυριακή θα είμαστε εμείς οι νικητές γιατί συγκεντρώνουμε τον κόσμο που προέρχεται από διάφορους πολιτικούς χώρους».

Την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών καταλαμβάνει με ποσοστό 12,89% ο πρώην εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, ο οποίος είχε την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, που έχοντας την επίσημη στήριξη του ΚΙΝΑΛ έλαβε ποσοστό 11,10%.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης