Στον Έβρο βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να μεταβεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου όπου και θα μεταφερθούν οι 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα σε ελληνικό έδαφος.

Ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στο Open, δήλωσε σχετικά: «Εμείς, ως Ελλάδα, με απόλυτο ανθρωπισμό και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται εντός ελληνικού εδάφους, παρασχέθηκε κάθε απαραίτητη ιατρική βοήθεια και οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται τώρα στο Φυλάκιο. Το αν οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται άσυλο στη χώρα μας ή πρέπει να απελαθούνε πρέπει θα το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετανάστες πέρασαν με βάρκα τον ποταμό Έβρο και ερευνάται από ποιο σημείο συγκεκριμένα περάσανε και ποιος τους διευκόλυνε: «Η ελληνική αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές θα συζητήσουν με τους ανθρώπους, θα γίνει ανάκριση και θα έχουμε απάντηση στα ερωτήματα για το τι πραγματικά έχει συμβεί και αν εμπλέκονται Αρχές άλλων κρατών ή άλλα τρίτα πρόσωπα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης