Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου βρίσκεται πλέον το τελικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ προκειμένου να ξεκινήσει νέος γύρος έρευνας για τον καταλογισμό και την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου απέστειλε το ογκώδες πόρισμα που αριθμεί 965 σελίδες στο οποίο κατέληξε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ύστερα διαδικασία 9 μηνών για τα δάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης. Με παραγγελίας της η κ. Δημητρίου ζητεί να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις προκειμένου σε μία τέτοια περίπτωση να «ενεργήσουν τα νόμιμα» οι οικονομικοί εισαγγελείς δηλ. να προχωρήσουν στην άσκηση διώξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την παραγγελία της επίσης, η κ. Δημητρίου «ανάβει το πράσινο φως» να βγει από το … αρχείο το πόρισμα Καλούδη το οποίο «πάγωσε» τον Απρίλιο του 2013 όταν με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ απαλλάσσονταν τα τραπεζικά στελέχη που υπέγραψαν τις παράνομες δανειοδοτήσεις την περίοδο 2000-2011.

Από την έρευνα πάντως στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής παρά τις διαφωνίες των κομμάτων για το διά ταύτα, αναδείχθηκε το «τρίγωνο της διαπλοκής» που ταλάνιζε για χρόνια τη χώρα καθώς, όπως προέκυψε, τα μεν δάνεια των δύο κομμάτων αγγίζουν συνολικά τα 400 εκατ. ευρώ (210 εκατ. η Ν.Δ., 190 εκατ. το ΠΑΣΟΚ) και παραμένει άγνωστο αν θα αποπληρωθούν ποτέ, τα δε δάνεια των ΜΜΕ είναι συνολικά 1,27 δισ. ευρώ, από τα οποία πάνω από 400 εκατ. ευρώ έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, ενώ πάνω από 280 εκατ. ευρώ δεν έχουν καμία διασφάλιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης