Σήμερα αναμένεται να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα τα ζήτημα των φοροελαφρύνσεων. Στο επίκεντρο τίθεται η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και η αύξηση των μηνιαίων δόσεων για την εξόφληση οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χθες, ως «παραγωγικές» χαρακτήρισε τις συναντήσεις με του Έλληνες υπουργούς ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, προσθέτοντας ότι την Πέμπτη θα γίνει μία επισκόπηση «και ελπίζουμε να έχουμε την πλήρη αξιολόγηση προς τα τέλη Σεπτεμβρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη πραγματοποίησαν προγραμματισμένες συνομιλίες με την τρόικα οι υπουργοί, Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα θέματα αρμοδιότητας κάθε υπουργού, που πρέπει να προωθηθούν. Η τρόικα αναμένεται να παρουσιάσει στις συναντήσεις της Πέμπτης τις δικές της θέσεις.

Κατά τις χθεσινές επαφές συζητήθηκε και το θέμα της τιμής εκκίνησης πλειστηριασμών των ακινήτων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμεναν η τιμή εκκίνησης να διαμορφωθεί στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, ενώ η ελληνική πλευρά αντιτείνει πως η τιμή εκκίνησης θα πρέπει να είναι στα 2/3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης