Στουρνάρας: Δεν πρέπει να μας εφησυχάζει η βελτίωση της κατάστασης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 19:02
Στουρνάρας: Δεν πρέπει να μας εφησυχάζει η βελτίωση της κατάστασης
«Η μακροοικονομική κατάσταση στην Ευρώπη βελτιώνεται, όμως αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό». Αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της πρώτης συνεδρίασης εργασίας του ECOFIN, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα , στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η μια τραπεζική ένωση που λειτουργεί πλήρως αναμένεται να βοηθήσει την σωστή λειτουργία της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, από δω και πέρα, μπορούμε να μιλάμε στο Eurogroup για οικονομική ανάπτυξη, όταν εδώ και τέσσερα χρόνια μιλούσαμε μόνο για δημοσιονομική σταθεροποίηση. Επίσης, πρόσθεσε ότι ένα σημαντικό θέμα το οποίο θα συζητηθεί σε ένα από τα επόμενα Eurogroup, θα αφορά το χρέος.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Άτυπου Εcofin της 1ης και 2ας Απριλίου, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το α΄ εξάμηνο του 2014 με ομόλογα 3 έως 5 ετών.

«Θα βγούμε με μια μικρή έκδοση τριετών ως πενταετών τίτλων στο α΄εξάμηνο είπε ο κ. Στουρνάρας. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν το απόγευμα της Τρίτης δημοσίευμα του Dow Jones που ανέφερε ότι συζητήθηκε και συμφωνήθηκε στο Eurogroup το πρωϊ της Τρίτης, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές . «Παντελώς αναληθές» ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Εξάλλου ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι το 90% των προαπαιτούμενων έχει ικανοποιηθεί με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και μέσω αυτών καλύπτεται η δόση των 6,3 δισ. ευρώ.

Για τις δυο μικρότερες δόσεις, από ένα δισ. ευρώ η κάθε μια, ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι θα καθορισθούν έξι προαπαιτούμενα για κάθε δόση, τα οποία δεν θα είναι νέα μέτρα αλλά θα επιλεχθούν από τις συμφωνημένες δράσεις του μνημονίου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως είθισται να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις


Διαβάστε επίσης Στουρνάρας: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 18:57

Ρεν: Στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα θα βγει στις διεθνείς αγορές, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 17:45

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 19:19