Το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την κοινωνία, τους θεσμούς και την ασφάλεια του πολίτη παρουσίασε σήμερα στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας με μια «καθαρή» εντολή από τον ελληνικό λαό.

Στόχος μας μετά τις εκλογές αυτές είναι να θεμελιώσουμε τη νέα μεταπολίτευση και εννοούμε να αλλάξουμε και το μοντέλο της οικονομίας και το σύστημα της διακυβέρνησης, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να υπογράψουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό για εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε. Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι χώρος και οι Έλληνες είναι λαός, όχι πληθυσμός. Η μεγάλη ανατροπή μπορεί να γίνει μόνο με την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού. Τα μηνύματα για τη ΝΔ είναι πολύ θετικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναθεώρηση Συντάγματος – μικρή κυβέρνηση

Ο κ. Σαμαράς προέβαλε την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή. Δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτήσει μικρό υπουργικό σχήμα που να φθάσει σταδιακά τους 10 υπουργούς. Επίσης επανάλαβε τη δέσμευσή του για έλεγχο των πόθεν έσχες όλων των προσώπων που κατείχαν κυβερνητικές θέσεις από το 1974 και μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πανεπιστημιακό άσυλο και παράνομη μετανάστευση

«Ήδη αλλάξαμε νοοτροπίες της Αριστεράς και σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και ανέφερε σαν παράδειγμα «την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, για το οποίο δεν τολμούσε να μιλήσει κανείς μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Στην πράξη δεν έχει καταρρεύσει αλλά θα γίνει και αυτό μετά τις 7 Μαΐου». Ως δεύτερο παράδειγμα ανέφερε το περιστατικό της «Υπατείας», ενώ ρώτησε αν η επιχείρηση- «σκούπα» είναι μεταμέλεια, για να απαντήσει ότι είναι σκέτη υποκρισία. Αναφέρθηκε στον νόμο Ραγκούση «νόμο μαγνήτη για την προσέλκυση μεταναστών, τον οποίον εμείς θα καταργήσουμε».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο Δουβλίνο ΙΙ, λέγοντας ότι πρέπει να αναθεωρηθεί και σημείωσε ότι θα καταπολεμηθεί το παραεμπόριο, από το οποίο βγάζουν χρήματα. Είπε ακόμη ότι θα τιμωρούνται εκείνοι που νοικιάζουν χώρους σε παράνομους μετανάστες. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το μήνυμα θα είναι ισχυρό και πειστικό: σε εκείνους που δεν έχουν έλθει ακόμη να μην έλθουν και σε εκείνους που είναι παράνομοι να φύγουν». Η Ευρώπη πρέπει να εξηγήσει στην Τουρκία ότι η διευκόλυνση που παρέχει στους μετανάστες να περνάνε στην Ελλάδα πλήττει την Ευρώπη, τόνισε και πρόσθεσε ότι «αν προστεθούν κι άλλα κύματα λαθρομεταναστών, θα κινδυνεύσει η κοινωνική συνοχή».

Εγκληματικότητα, αστυνόμευση και ασφάλεια

Στο θέμα της ασφάλειας επανέλαβε τη δέσμευσή του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την παράνομη μετανάστευση. «Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Υποσχέθηκε αποτελεσματική αστυνόμευση και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, καθώς επίσης ότι «θα κατεβάσει τις κουκούλες» των περιθωριακών που δημιουργούν επεισόδια. «Στην κατοχή οι άνθρωποι διαδήλωναν καθαρά, το ίδιο και στην επταετία, τώρα σε εποχή ασυδοσίας φοράνε κουκούλες και καίνε τις πόλεις μας».

Σεβόμαστε απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά εδώ τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Επιτέθηκε ξανά στην Αριστερά, λέγοντας ότι ποντάρει στην απόγνωση και πρόσθεσε: «Αντίπαλοι είμαστε της Αριστεράς όχι εχθροί και δεχόμαστε την κριτική της, θα δέχεται και εκείνη τη δική μας, εμείς θέλουμε να συνθέσουμε. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς και η Ασφάλεια δεν αφορά μόνο τη Δεξιά. Στόχος μου είναι να συνθέσω και να ενώσω όλους του Έλληνες, ξεφεύγοντας από τις εμμονές και τις προκαταλήψεις του χθες» επεσήμανε.

Είπε ακόμη ότι θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές, θα λειτουργήσουν καινούργια κτήρια που είναι έτοιμα και θα απελαθούν οι χιλιάδες των μεταναστών, ενώ διαβεβαίωσε ότι: «Θα αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους παράνομους, στον δρόμο, στο δικονομικό και ποινικό σύστημα και στο σύστημα σωφρονισμού».

Εξήγγειλε και το δόγμα της «μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα», αναφερόμενος και στη χαμηλή παραβατικότητα και παρανομία, ενώ υποσχέθηκε μέτρα για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών για την απεξάρτηση και την επανένταξη των χρηστών.

Υπογράμμισε, δε, ότι δεν μπορούν αυτά να γίνουν με κακοπληρωμένους αστυνομικούς και υποσχέθηκε αποκατάσταση των αδικιών. Είπε ότι τα ειδικά επιδόματα των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να αποκατασταθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης