Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφτηκε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή η νέα ελληνική αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με επικεφαλής τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, ενόψει της συνεδρίασης της διεθνούς γραμματείας, των προέδρων και των εισηγητών των επιτροπών της ΔΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14-15 Νοεμβρίου. «Η Εκκλησία της Ελλάδος πάντοτε δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και πρωτοστατεί στη φιλοξενία διωκόμενων, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, που βρέθηκαν στη χώρα μας αυτά τα χρόνια της κρίσης» ανέφερε ο επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σε δηλώσεις του στη «Βουλή-Τηλεόραση» μετά τη συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή, ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ σημείωσε ότι ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τη δράση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. «Με τον Μακαριώτατο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, ενόψει και της Διεθνούς Γραμματείας η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, για τις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί στην κοιτίδα του χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή. Η Εκκλησία της Ελλάδος πάντοτε δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και πρωτοστατεί στη φιλοξενία διωκόμενων, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, που βρέθηκαν στη χώρα μας αυτά τα χρόνια της κρίσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Ιερώνυμο για τη συνεργασία τους και για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια ως Εκκλησία της Ελλάδος.

Σημειώνεται πως η ΔΣΟ είναι μια οργάνωση στην οποία συμμετέχουν ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες και στόχο έχει βεβαίως να προάγει τον ακηδεμόνευτο κοινοβουλευτισμό, αλλά και τις κοινές αρχές και αξίες των Ορθοδόξων όπου γης, την προάσπιση της ειρήνης, την αγάπη, την καταλλαγή, την ειρηνική συνύπαρξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιερώνυμος: Όλοι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, δήλωσε ότι «προσυπογράφει και επικυρώνει τα όσα είπε ο κ. Χαρακόπουλος» και συνέχισε λέγοντας ότι «σε μία δύσκολη εποχή, η οποία έχει τις δικές της ταραχές, η συνάντηση των Ορθοδόξων, για να στηριχθούν τα κοινά ιδεώδη είναι μία πολύ σπουδαία προσπάθεια», ενώ εξέφρασε, επίσης, «τον πόνο της Εκκλησίας για τους Χριστιανούς που διώκονται και σφαγιάζονται» και ευχήθηκε «όλοι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά».

Στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, όπως γίνεται γνωστό από την ίδια ανακοίνωση, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και γενικός γραμματέας της ΔΣΟ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας ως απερχόμενος αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΔΣΟ, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης, Ιωάννης Σαρακιώτης, και ο σύμβουλος της ΔΣΟ δρ Κώστας Μυγδάλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χαρακόπουλος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο αντίγραφο εικόνας της Αναστάσεως που βραβεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό αγιογραφίας της ΔΣΟ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης