Στρατούλης: «Αυτό είναι το δικό μας εναλλακτικό σχέδιο»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015, 00:15
Στρατούλης: «Αυτό είναι το δικό μας εναλλακτικό σχέδιο»
Με άρθρο του ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ζητά από την κυβέρνηση να απεμπλακεί από τα μνημόνια υποστηρίζοντας ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Ο Δ. Στρατούλης τονίζει στο άρθρο του που φιλοξενεί η «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι η ενότητά του ΣΥΡΙΖΑ «είναι διασφαλισμένη, γιατί είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, που λειτουργεί με σεβασμό στην έκφραση διαφορετικών απόψεων μέσα σε αυτόν».

«Την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ τους στηρίζουμε πρώτα από όλα αυτοί που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να απεγκλωβιστούν από τις μνημονιακές πολιτικές και να αναζητήσουν άλλους δρόμους σύμφωνους με το πρόγραμμα, τις αρχές, τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές στις 25/1 και στο δημοψήφισμα στις 5/7», επισημαίνει ο Δ. Στρατούλης και προσθέτει: «Όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι προστατεύουν τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και την ενότητα του κόμματός μας ανοίγοντας δρόμους εφαρμογής των μνημονίων κάνουν σοβαρό πολιτικό λάθος» συμπληρώνει σημειώνοντας ότι «ο ισχυρισμός ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνηση ακόμα κι αν εφαρμόσει μνημόνια, για να μην επανέλθουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχει κοντά πόδια».

Ο πρώην υπουργός προτείνει στην κυβέρνηση «να επεξεργαστεί και να προωθήσει την εναλλακτική λύση», που, όπως γράφει, «πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κουραστεί να καταθέτουμε συνεχώς στα συλλογικά όργανά του».

Περιγράφει δε την εναλλακτική λύση ως «μια συντεταγμένη πορεία, καλά προετοιμασμένη στα πλαίσια ενός συνολικού εναλλακτικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το εθνικό νόμισμα, αλλά και την αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, τον έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τον ενεργειακό πλουραλισμό, τις πολυμερείς διεθνείς σχέσεις, οικονομικές συμφωνίες εντός και εκτός Ε.Ε., την χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Ο Δ. Στρατούλης αναγνωρίζει ότι με την εφαρμογή της λύσης αυτής «φυσικά θα υπάρξουν δυσκολίες», υποστηρίζει όμως πως «υπάρχουν πολλές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι μετά από λίγους μήνες θα υπάρξουν ενίσχυση των εξαγωγών, μείωση εισαγωγών, αύξηση της παραγωγής του πρωτογενή τομέα, εκτίναξη του τουρισμού και η αναγκαία ρευστότητα στην οικονομία για να γίνουν μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση».

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχονται οι θέσεις αυτές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «προσπάθεια συκοφάντησης ή και ποινικοποίησης από τις μνημονιακές δυνάμεις στελεχών ή τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητούν λύσεις εκτός ευρωζώνης ή άλλες εναλλακτικές στα μνημόνια λύσεις» που «θυμίζει κυνήγι μαγισσών και προσπάθεια ποινικής οριοθέτησης του τι θα συζητιέται στη χώρα μας».

«Αυτά πρέπει να τα καταδικάσει πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εάν σήμερα ανεχτούν τέτοιες μετεμφυλιοπολεμικές τακτικές από το κατεστημένο και τα μαντρόσκυλα των ΜΜΕ σε βάρος συντρόφων τους, αύριο θα έλθει η σειρά τους και η σειρά του Πρωθυπουργού, που, αφού πρώτα τον έχουν ταπεινώσει, τον αφήνουν να τον ``φάνε`` τελευταίο», καταλήγει στο άρθρο του ο Δ. Στρατούλης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015, 00:15