Μία μικρή, αλλά ενδεχομένως πολιτικά σημαντική στροφή, φαίνεται να υιοθετεί ο Θόδωρος Τσουκάτος εν όψει και της κατάθεσής του το Σάββατο, στον εισαγγελέα. Ο δικηγόρος του, κ.Γκούσκος, άφησε σήμερα το περιθώριο το ΠΑΣΟΚ να μη γνώριζε ότι τα χρήματα που εισέπραττε και μάλιστα σε δόσεις, ήταν χρήματα εισφορών εταιρειών και μάλιστα της Siemens. Η διαφοροποίηση αυτή, προφανώς, έχει στόχο να απαλύνει τις αντιδράσεις του κομματικού μηχανισμού της Χαριλάου Τρικούπη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκούσκος δήλωσε : “Το ότι μπήκαν ιδιωτικές εισφορές μικρών ποσών στο ταμείο του κόμματος, δεν εκθέτει κανένα. Το ΠΑΣΟΚ δε γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη Siemens. Όσον αφορά στους μάρτυρες βλέπουμε να κάνουν στροφή 180 μοιρών υπό το κράτους φόβου και τον επηρεασμό εξωθεσμικών κέντρων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Θόδωρος Τσουκάτος είναι η «Ιφιγένεια» της υπόθεσης Siemens, ισχυρίστηκε ο συνήγορός του, Διονύσης Γκούσκος, υπογραμμίζοντας ότι ο πελάτης του είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον εαυτό του, χωρίς όμως να εκθέσει κανένα άλλο πρόσωπο και χωρίς να εκθέσει τον κομματικό χώρο στον οποίο ανήκει.

Είναι προφανές ότι αυτή η δήλωση διαφέρει από την πρώτη του Θ.Τσουκάτου και δημοσιοποιείται μετά την αντίδραση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του κ. Αυγερινού, τότε Γενικού Διευθυντή του κόμματος, o οποίος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά πως το ΠΑΣΟΚ εισέπραξε το ποσό του 1 εκ. γερμανικών μάρκων.

Ο Σπύρος Αυγερινός την Τετάρτη, κατέθεσε επί δύο ώρες στον εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι ουδέποτε μπήκαν στα ταμεία του κόμματος τα 1 εκατομμύριο γερμανικά μάρκα. Δεν απέκλεισε ωστόσο, να είχαν μπει μικρότερα ποσά και να κόπηκαν κουπόνια αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύωρη ήταν η κατάθεση της Δήμητρας Παπαχρήστου, ταμία του ΠΑΣΟΚ την επίμαχη περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Παπαχρήστου δεν πήρε θέση, είπε ότι εκείνο το διάστημα έμπαιναν πολλά χρήματα στα ταμεία και δεν μπορεί να ξέρει από πού προέρχονταν.

Κατέθεσε επίσης ο δικηγόρος Σίμος Δήμας, ως εκπρόσωπος της SAIC για το C4I, και σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι οι διαδικασίες ήταν διαφανείς.

Ο Βασίλης Τυρογαλάς, εκπρόσωπος  off shore εταιρείας  στην οποία έχουν καταλήξει  1,2 εκατομμύρια ευρώ από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, έδωσε εξηγήσεις με υπόμνημα, υποστηρίζοντας ότι έκανε εξυπηρέτηση σ’ έναν φίλο του χρηματιστή.

Στο μεταξύ, προθεσμία για να δώσουν εξηγήσεις πήραν δύο χρηματιστές, οι Θανάσης Ράμμος και Σταύρος Γιαννακάκης, οι οποίοι κλήθηκαν ως ύποπτοι για τις ”σκοτεινές” διαδρομές του μαύρου χρήματος από τα ταμεία της Siemens, που κατέληξαν σε συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Ο πρώην διευθυντής της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, αρνήθηκε να προσέλθει και οι δικηγόροι του ζήτησαν να καταθέσει στο τέλος της διαδικασίας, αφού ενημερωθεί για ό,τι τον αφορά από τη δικογραφία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης