Αιχμές για τη στάση της ΝΔ, αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό άφησε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως «όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ένα αφήγημα ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός ο οποίος μπλοκάρει τις επενδύσεις. Ένα κλίμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι στην ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου, ειπώθηκε ότι η επένδυση μπορεί να προχωρήσει κι ότι αυτή είναι η βούληση και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης- με σεβασμό στο νόμο και στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου η κ. Σβίγκου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στον πυρήνα της πολιτικής και του προγράμματός του την προστασία και τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων. «Χρειάζονται σίγουρα ακόμα πολλά να γίνουν στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την άρση των διακρίσεων και για την ουσιαστική ισότητα των διεμφυλικών ατόμων, αλλά θεωρώ ότι ανταποκρίνεται στους αγώνες πολλών χρόνων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» υπογράμμισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα αναφορικά με τις διαφωνίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η κ. Σβίγκου είπε ότι υπάρχουν και ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, ωστόσο πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για διεύρυνση των δικαιωμάτων και για εμβάθυνση της δημοκρατίας δεν πρέπει να υποχωρήσουν».

Αναφερθείσα στον Κώστα Χρυσόγονο, έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση και υπενθύμισε ότι είχε διαφοροποιηθεί πολλάκις από τις κεντρικές επιλογές και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης