Σχοινάς: Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται νυχθημερόν

Σχοινάς: Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται νυχθημερόν
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε σήμερα ότι οι εργασίες και οι επαφές των εκπροσώπων των θεσμών και των ελληνικών αρχών συνεχίζονται, με στόχο να βρεθεί συνολική συμφωνία.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι αναμένεται συμφωνία με τις ελληνικές αρχές περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε πως η δήλωση Γιούνκερ βασίζεται στο γεγονός ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς.

«Η συμφωνία είναι ορατή στον ορίζοντα», προσέθεσε στη συνέχεια ο Μ. Σχοινάς, εξηγώντας, ωστόσο, ότι το χάσμα παραμένει σε κάποια ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η πρόοδος που σημειώνεται είναι αργή και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται νυχθημερόν, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να βρεθεί μια συνολική συμφωνία, στη βάση της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Μια συμφωνία, η οποία, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι «προς όφελος της σταθερότητας και της ακεραιότητας της ευρωζώνης».

Τέλος, ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε ότι η Επιτροπή «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» το σχέδιο για συμφωνία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που διέρρευσε χθες στα ΜΜΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 14:37