Τα ευτράπελα των ευρωεκλογών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009, 12:01
Τα ευτράπελα των ευρωεκλογών

Και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, τα ευτράπελα δεν λείπουν… Μικρά και μεγάλα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί σε εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια. Κάποια επιλύθηκαν άμεσα, κάποια άλλα όχι...

Έκλεψαν τα κλειδιά της κάλπης από δικαστικό αντιπρόσωπο

Θύμα ληστείας έπεσε νωρίς το πρωί ο δικαστικός αντιπρόσωπος του 115ου εκλογικού τμήματος στα Πατήσια.

Ενώ κατευθυνόταν προς το εκλογικό τμήμα, άγνωστος τον ακινητοποίησε και με τη βία τού άρπαξε την τσάντα. Εκτός από τα προσωπικά του αντικείμενα, μέσα υπήρχαν και τα κλειδιά της κάλπης, την οποία άνοιξε τελικώς η αστυνομία.

Έδωσαν λάθος κλειδιά στον εκλογικό αντιπρόσωπο.

Μπορεί οι κάλπες να άνοιξαν στις 7 το πρωί, όμως κάποιοι πήγαν να ψηφίσουν και βρήκαν… τις πόρτες κλειστές.

Στο 96ο εκλογικό κέντρο (935-936-937 εκλογικά τμήματα), στον Νέο Κόσμο, οι ψηφοφόροι βρίσκονται από τις 7 το πρωί στην αυλή του σχολικού κτιρίου, αφού, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, δόθηκαν λάθος κλειδιά από τον Δήμο Αθηναίων στον εκλογικό αντιπρόσωπο.

Σύμφωνα με καταγγελία ψηφοφόρων, μια κυρία που πήγε να ψηφίσει δοκίμασε τυχαία να ανοίξει την πόρτα με το κλειδί του σπιτιού της και κατάφερε να την ανοίξει.

Πάντως, η επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία είναι ότι η πόρτα του σχολείου άνοιξε με κλειδαρά.

Μετά από ταλαιπωρία, που διήρκεσε μιάμιση περίπου ώρα, οι κάλπες άνοιξαν για τους ψηφοφόρους.

Τους πήρε ο ύπνος…

Η κάλπη άνοιξε, οι ψηφοφόροι περίμεναν, αλλά τους δικαστικούς αντιπροσώπους τους… πλάκωσε το στρώμα.

Στον Πύργο Υπάτης και στο Περιβόλι Φωκίδας, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν πήγαν στην ώρα τους στα εκλογικά τμήματα γιατί τους πήρε ο ύπνος.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε την περιφέρεια και ξεκίνησε η επιχείρησες «ξύπνημα». Μετά από επανειλημμένες κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ξύπνησαν τελικά και πήγαν στα εκλογικά τους τμήματα.

Η εφορευτική επιτροπή απουσίαζε...

Σε τέσσερα εκλογικά τμήματα στην Ηλιούπολη, δεν εμφανίστηκε κανένα από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Η διαδικασία της ψηφοφορίας ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, χωρίς να χρειαστεί να "επιστρατευτεί" κάποιος από τους πολίτες που προσήλθαν στα τμήματα για να ψηφίσουν.

Ψήφισαν... παραλία

Στη Σύρο, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών προτίμησαν να ψηφίσουν… παραλία. Μετά από κινητοποίηση των κομμάτων, εκπρόσωποί τους μετέβησαν στα εκλογικά τμήματα και ανέλαβαν να κάνουν τη δουλειά της εφορευτικής επιτροπής. Μετά από σχετική καθυστέρηση που παρουσιάστηκε το πρωί, η διαδικασία αυτή την ώρα εξελίσσεται ομαλά.  

Μπέρδεψε τα κλειδιά 

Ο επιστάτης μπέρδεψε τα κλειδιά, με αποτέλεσμα μέχρι αυτή την ώρα οι πόρτες του σχολείου να παραμένουν κλειστές. Το περιστατικό συνέβη στο 935ο και 936ο εκλογικό τμήμα, στο 96ο και 147ο Δημοτικό Σχολείο, (Φωτομάρα 60- Αθήνα).

Έχασε τη σφραγίδα...

Στο 264ο εκλογικό τμήμα στον Χολαργό, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχασε την σφραγίδα.

Παυλόπουλος: «Όλα βαίνουν ομαλά»

Για ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, παρά τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος: «Διεξάγεται αυτήν τη στιγμή ομαλά σε ολόκληρη την Επικράτεια η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές. Η ψηφοφορία διεξάγεται σε 20.435 εκλογικά τμήματα. Μικρά προβλήματα τα οποία εμφανίσθηκαν, ιδίως στην περιοχή του Νέου Κόσμου, είναι ασήμαντα. Έχουμε ήδη επιληφθεί και, επομένως, όλα βαίνουν ομαλά.

Πρέπει να σας δώσω ορισμένα στοιχεία μόνο για την χθεσινή ψηφοφορία στα 97 εκλογικά τμήματα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους εκτός Επικρατείας Έλληνες. Είχαν εγγραφεί συνολικά 36.749. Ψήφισαν 25.844. Έχουμε δηλαδή ένα ποσοστό συμμετοχής 70,33%. Θα ήθελα να θυμίσω ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, δηλαδή το 2004, η συμμετοχή ήταν κάπως μεγαλύτερη. Ήταν στο 74,88%».

 (Πρώτη καταχώρηση: 07 Ιουνίου, 07:20)

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009, 12:01