Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) Υμηττού επισκέφθηκε το πρωΐ ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν το μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τα μέλη της ΚΕ Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Πέτρος Αλέπης και ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. και μέλος της Επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, της ΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ των ΕΑΣ, Γιώργο Ροΐδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Θεόφιλο Βασιλείου και άλλα μέλη της διοίκησης. Αμέσως μετά συναντήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ροΐδης ενημέρωσε αναλυτικά τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάσταση της εταιρείας, όπου τα κύρια προβλήματα εντοπίζονται στην υποβάθμιση και συρρίκνωσή της, στην έλλειψη προσωπικού, το οποίο δεν επαρκεί για την εκτέλεση των παραγγελιών, ενώ σημειώνεται και καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, οι μειωμένες αμοιβές, τα μέτρα υγιεινής στα εργοστάσια και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα εγκριθεί η τροπολογία για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Ακόμη, τόνισαν την αναγκαιότητα μόνιμης και σταθερής δουλειάς, διότι -εκτός των άλλων- το προσωπικό σε αυτά τα εργοστάσια είναι υψηλής εξειδίκευσης, ενώ η μείωσή του είναι δραματική.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στον χώρο του εργοστασίου και στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στους χώρους δουλειάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωσή του, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε: «Η επίσκεψή μας σήμερα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι η καλύτερη απόδειξη -κι αυτό το είδαμε μέσα από την ενημέρωση, τις συναντήσεις και την επίσκεψή μας στους χώρους -ότι υπάρχουν αντικειμενικά οι ρεαλιστικές δυνατότητες για να αναπτυχθεί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, φυσικά με άλλες προϋποθέσεις. Και οι προϋποθέσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων διαχρονικά και της σημερινής, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλη συρρίκνωση, λόγω κυρίως και του προσανατολισμού της χώρας στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, παράδοσης, στην ουσία, των οπλικών αμυντικών συστημάτων σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους».

«Ανταγωνίζονται εδώ, όπως ξέρετε, αμερικανικά, γαλλικά, γερμανικά μεγάλα συμφέροντα και αυτό οδηγεί ταυτόχρονα και σε συρρίκνωση της παραγωγικής δύναμης του εργατικού δυναμικού, των ίδιων των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ενώ αντίθετα χρειάζονται νέες προσλήψεις, σταθερή μόνιμη δουλειά, χρειάζεται ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων εδώ στον χώρο, με εργασιακά δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και όλα όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι, χωρίς να μένουν απλήρωτοι μιας και πλησιάζουν και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς» πρόσθεσε.

«Το ΚΚΕ θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, για να μην υπάρξει καμιά παραπέρα συρρίκνωσή της ούτε ιδιωτικοποίηση. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες και στο ελληνικό Κοινοβούλιο, θα απαιτήσουμε ακόμη και με τροπολογία, δηλαδή με νομοθετική ρύθμιση να δοθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους, που εκκρεμεί από το 2017. Ταυτόχρονα και με άλλες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να υπάρξει σήμερα στοιχειώδης ανακούφιση και κυρίως να ανοίξει ο δρόμος για να μπορέσουμε κάποτε να κερδίσουμε αυτό που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος και οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας. Δηλαδή, ενιαίο, δημόσιο φορέα αμυντικής βιομηχανίας με πλούσιες παραγωγικές δραστηριότητες» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης