Ένα αναπτυξιακό και επενδυτικό σχέδιο με κεντρικό πυλώνα την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της, μπορεί να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, υποστήριξε ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας από το βήμα του 20ου συνεδρίου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας-Prodexpo 2019.

Πρόσθεσε ότι, η αισθητική αναβάθµιση του αστικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με έργα ανάπλασης, είναι ένα από τα δυναμικότερα µέσα µιας πόλης, προκειµένου να ενισχυθεί η θέση της στον διεθνή ανταγωνισµό των πόλεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η  ελκυστικότητα της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, συνδέεται με ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις, με την καθαριότητα και την ασφάλεια.

Εγκαταλειμμένα ή υποβαθμισμένα ακίνητα μπορούν να αλλάξουν όψη, μπορούν να αναπτυχθούν ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Ο κ. Κόνσολας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, στο πλαίσιο των προτάσεων που κατέθεσε, στις πολιτιστικές συγκεντρώσεις, (cultural clustering) που μεταφράζονται στην  μετατροπή υποβαθμισμένων περιοχών με μεταβιομηχανικό χαρακτήρα σε ελκυστικές, ζωντανές γειτονιές με χώρους αναψυχής, πολιτισμού, μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου χώρων πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης