«Ξεκάθαρη νίκη για τον αριστερό συνασπισμό του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη τα προγνωστικά των exit polls που δημοσιεύτηκαν μετά το κλείσιμο της κάλπης των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

Η Bild επιλέγει τον τίτλο «Αριστερή στροφή, ο τρόμος του ευρώ, ο Τσίπρας θριαμβεύει», σχολιάζοντας έτσι το μεγάλο προβάδισμα που καταγράφει το κόμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αριστερός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα» αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel που σχολιάζει: «Οι Έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν: Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας αριστερής στροφής».

«Ο αριστερός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον ξεκάθαρης νίκης» γράφει η ιστοσελίδα της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η οποία προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «κόντρα στις προβλέψεις ο Τσίπρας θα μπορέσει μάλιστα πιθανόν να κυβερνήσει χωρίς κυβερνητικό εταίρο».

«Μπροστά οι αντίπαλοι του ευρώ. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα» σημειώνει το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Deutsche Welle

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης