Tα ξίφη στους νέους και νέες ανθυποσμηναγούς επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε απόψε στις εγκαταστάσεις της σχολής Ικάρων, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας στο Τατόι.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 55 νέοι και νέες ανθυποσμηναγοί, από τους οποίους οι 8 ήταν από την Κύπρο. Πρόκειται για 39 Ιπταμένους (2 από την Κύπρο) 12 μηχανικούς (4 από την Κύπρο) και 4 Ελεγκτές Αεράμυνας (2 από την Κύπρο). Οι νέες ανθυποσμηναγοί είναι τρεις : Δύο Ιπτάμενες και μία μηχανικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωτεύσας στη στρατιωτική εκπαίδευση και αρχηγός της τάξης,
ανθυποσμηναγός Γεώργιος Κεραμιδάς, επέδωσε στον Πρόεδρο της
Δημοκρατίας το ξιφίδιο του Ικάρου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη τελετή ονομασίας των νέων ανθυποσμηναγών βραβεύθηκαν επίσης οι πρωτεύσαντες και πρωτεύσασες στη ακαδημαϊκή εκπαίδευση ανθυποσμηναγός (Ι) Γεωργία Καφαντόγια- Κριεμπαρδή, ανθυποσμηναγός (ΜΑ) Βασίλειος Καμηλάρης και ανθυποσμηναγός (ΕΑ) Αθανάσιος Καραμήτρος, ενώ στον πρωτεύσαντα στη στρατιωτική εκπαίδευση ανθυποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Κεραμιδά επιδόθηκε βραβείο από τον Ιταλό ακόλουθο Άμυνας στην Ελλάδα, σμήναρχο Ενρίκο Φρασόν. 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, εκπρόσωποι της ηγεσίας του λιμενικού, της πυροσβεστικής και του ΓΕΕΦ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νεορκισθέντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης