Τα μνημόνια και η εθνική υποτέλεια αποτελούν βόμβες μεγατόνων για τα εθνικά συμφέροντα, ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στις «προκλήσεις», όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, που «δέχεται η Ελλάδα από καθεστωτικές δυνάμεις γειτονικών χωρών ή ενέργειες ομάδων που καλύπτονται από επίσημους γειτονικούς κύκλους».

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «τα μνημόνια και η μνημονιακή κατοχή της Ελλάδας, εξωθώντας την ελληνική οικονομία στην κατάρρευση, την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση και την εξωτερική πολιτική του τόπου στην έσχατη υποτέλεια, αδυνατίζουν εξαιρετικά τη θέση της χώρας, αποθρασύνουν τις πλέον επιθετικές και αναθεωρητικές δυνάμεις στις γειτονικές χώρες, ενώ καθιστούν ελάχιστα αποτελεσματική, αν όχι πλήρως άσφαιρη, την όποια αντίδραση των εθελόδουλων ελληνικών κυβερνήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσοι καλόπιστα θεωρούσαν», συνέχιζε ο κ. Λαφαζάνης, «ότι η ευρωζωνική ομπρέλα στη χώρα και η μνημονιακή θηλιά στο λαιμό της, συνιστούσαν αναγκαίο κακό για την εθνική μας ασφάλεια και την αποτροπή εθνικών κινδύνων, διαψεύδονται οικτρά από τις τραγικές εξελίξεις. Ο μνημονιακός ζυγός και η εθνική υποτέλεια αποτελούν βόμβες μεγατόνων για τα πιο θεμελιώδη και ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα και όσο ο μνημονιακός ζυγός και η υποτέλεια παρατείνονται και συνεχίζονται, είναι, σχεδόν, βέβαιον ότι θα προκαλέσουν σε βάρος της χώρας μείζονες εθνικές περιπέτειες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης