Για ίχνη υποκλοπών και παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων σε διάφορες περιοχές κοντά στα γραφεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας κάνουν λόγο σε σημερινό τους δημοσίευμα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που πραγματοποίησε την έρευνα με ειδική συσκευή από τις 6 έως τις 18 Ιανουαρίου, οι μετρήσεις έγιναν σε καθημερινή βάση και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας σε οικοδομικά τετράγωνα γύρω από τα αρχηγεία των κομμάτων, αλλά και σε υπουργεία όπως αυτό των Οικονομικών. Ειδικότερα, συνεργείο της εφημερίδας κάλυψε περισσότερα από 400 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια, πραγματοποιώντας 17.371 μετρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτές καταγράφηκαν:

  • 193 «πολύ ύποπτα» συμβάντα
  • 64 περιστατικά «υψηλής» διαβάθμισης
  • 78 «μέτριας» διαβάθμισης
  • 263 «χαμηλής» διαβάθμισης.

Τα περισσότερα από αυτά τα «πολύ ύποπτα συμβάντα», όπως χαρακτηρίζονταν από το λογισμικό, εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφ. Συγγρού και αμέσως μετά στην Πλατεία Κουμουνδούρου, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ (Χαρ. Τρικούπη), προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος.

Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό της ύποπτης δραστηριότητας θεωρείται ένα από τα πλέον σύγχρονα κινητά με εφαρμογές προστασίας από τις υποκλοπές. Πρόκειται για το «Cryptophone 500» της γερμανικής εταιρείας GSMK. Η εφημερίδα επισημαίνει πως η ίδια ακριβώς συσκευή είχε χρησιμοποιηθεί κατά τις έρευνες της νορβηγικής εφημερίδας «Aftenposten», η οποία αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα την ύπαρξη σταθμών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων στο Όσλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης