Τα νέα μέλη του στη Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 01:01
Τα νέα μέλη του στη Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα νέα μέλη του, τα οποία εγγράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, υποδέχτηκε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης σε μία ανοιχτή εκδήλωση-συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες νέα μέλη ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση, μίλησε για την ανάγκη διεύρυνσης του κόμματος, καλωσόρισε τα νέα μέλη και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην εισηγήτρια και τον εισηγητή της εκδήλωσης, την Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργό και το Χάρη Τσιόκα, μέλος του διευρυμένου οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η Έφη Αχτσιόγλου, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη συσπείρωσης των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων αναφέρθηκε στην οικοδόμηση του αυταρχικού, απολυταρχικού, δεξιού κράτους που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία και κατέληξε λέγοντας πως σε αυτό το  μείγμα σκληρής νεοφιλελεύθερης δεξιάς πρέπει να ασκήσουμε μαχητική αντιπολίτευση.

Τόνισε δε πως ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε τα στελέχη του κόμματος, αλλά «είστε όλοι εσείς».

Ο Χάρης Τσιόκας από την πλευρά του μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης της πληθυντικής αριστεράς, η οποία μπορεί να απαντήσει θετικά στη νέα πλειοψηφία που έχει ανάγκη η χώρα.  

Χαρακτηριστικά τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλοίωσης της αριστερής  φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ, και αναφέρθηκε στην αποτυχία και την κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας σε ολόκληρη σχεδόν της Ευρώπη.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν στελέχη του κόμματος καθώς και νυν και πρώην βουλευτές.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 01:01