«Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στη Βουλή αυτή την περίοδο ευτελίζουν διαδικασίες και θεσμούς» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής των «ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης. Και συμπληρώνει: «Με εντυπωσιάζει η αφωνία των συναδέλφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αν όχι όλων, οπωσδήποτε πολλών, των οποίων ο χαρακτήρας και η αγωνιστική τους διαδρομή την οποία γνωρίζω, δεν έπρεπε να τους αφήνει απαθείς απέναντι σε αυτή την κατάσταση, μπροστά σε τέτοια παρακμιακά και επικίνδυνα φαινόμενα».

Σε ερώτηση του Πρακτορείου για το εάν υπάρχει χώρος για τις δυνάμεις της ανανεωτικής Αριστεράς, ο κ. Λυκούδης εκτιμά ότι υπάρχει πολιτικό κενό και ότι «ο δικομματισμός ασκεί περιορισμένη επίδραση. Υπάρχουν πολιτικά κενά που δεν μπορεί να καλύψει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λυκούδης υποστηρίζει επίσης ότι «το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς με το ΚΙΝΑΛ δεν ευδοκίμησε. Το Ποτάμι δεν τα κατάφερε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητική Αριστερά δεν μπορεί να καλύψει το μεγάλο δημοκρατικό προοδευτικό χώρο» και δηλώνει ότι επιμένει «στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης και πολιτικής έκφρασης μια σύγχρονης, ευρωπαϊκής, μεταρρυθμιστικής Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, πολιτικά φιλελεύθερης, κοινωνικά ευαίσθητης, κυβερνητικά υπεύθυνης».

Επισημαίνει τέλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «καμία πρωτοβουλία δεν έχει νόημα αν σχεδιάζεται για να γίνει προσάρτημα ή παράρτημα του οποιουδήποτε» σχολιάζοντας σενάρια που μιλούν για συνεργασία του υπό διαμόρφωση χώρου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης