ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ OΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ SINGULAR LOGIC

Σε εκλογική βραδιά θρίλερ εκτυλίσσεται η αποψινή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι το πρώτο κόμμα και δικαίως να πανηγυρίζει την ιστορική νίκη της Αριστεράς, ωστόσο η μέχρι στιγμής διαφαινόμενη έλλειψη αυτοδυναμίας προβληματίζει την Κουμουνδούρου.

Σε εκλογική βραδιά θρίλερ εκτυλίσσεται η σημερινή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι το πρώτο κόμμα και δικαίως να πανηγυρίζει την ιστορική νίκη της Αριστεράς, ωστόσο η μέχρι στιγμής διαφαινόμενη έλλειψη αυτοδυναμίας προβληματίζει την Κουμουνδούρου​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 36,5%, η ΝΔ το 27,7%, και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%. ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες μπαίνουν στη Βουλή, ενώ εκτός μένει το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδικότερα, σε σύνολο 2.871 τμημάτων της ελληνικής επικράτειας, η πρόβλεψη δείχνει ότι 7 κόμματα θα μπουν στη Βουλή, με το ΚΙΔΗΣΟ να παίρνει 2,2%. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, τα περιθώρια του στατιστικού λάθους δείχνουν πως η νύχτα θα είναι μακρά, καθώς η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας θα κριθεί από λίγες ψήφους.

Η εκτίμηση του Υπουργείου Εσωτερικών:

Εθνικές εκλογές 2015: Επίσημα αποτελέσματα στο 90,7% της Επικράτειας:

ΣΥΡΙΖΑ: 36,32%, έδρες 149

ΝΔ: 27,86%, έδρες 76

Χρυσή Αυγή: 6,31%, έδρες 17

ΠΟΤΑΜΙ: 6,03%, έδρες 17

ΚΚΕ: 5,47%, έδρες 15

ΑΝΕΛ: 4,72%, έδρες 13

ΠΑΣΟΚ: 4,69%, έδρες 13

ΚΙΝΗΜΑ: 2,44%, έδρες 0

Στους εκτός Βουλής συμπεριλαμβάνονται: η Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου, που σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος του υπ. Εσωτερικών λαμβάνει 1,8%, ενώ ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με επίσης 1,8%, το ΛΑΟΣ με 1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 0,6%. Ο συνασπισμός Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ παίρνει 0,48%.

Μια ματιά σε προηγούμενη ηχηρή εμφάνιση της Αριστεράς στην Ελλάδα: Ήταν πριν 57 χρόνια, όταν στις εκλογές του 1958 η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ), είχε πάρει το 24,4% των ψήφων καταλαμβάνοντας 78 βουλευτικές έδρες είχε αναδειχτεί αξιωματική αντιπολίτευση. Να θυμίσουμε ότι σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ κάποια παλαιά και νέα πολιτικά στελέχη είχαν δηλώσει ότι θα… «αυτοκτονήσουν» (σ.σ. Πάγκαλος), θα μεταναστεύσουν (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης), ενώ όπως φαίνεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αισθάνεται καθόλου καλά από την εξέλιξη της εκλογικής αναμέτρησης και τα βάζει με τον Γιώργο Παπανδρέου…

Ο εκλογικός χάρτης: Πατήστε εδώ για τα αναλυτικά αποτελέσματα


Τα αποτελέσματα του τελικού exit poll
:

Κορυφαία στελέχη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και επικεντρώνουν την προσοχή τους στην επίτευξη αυτοδυναμίας. Την ίδια στιγμή, κραδασμούς φαίνεται πως προκαλεί η ξεκάθαρη ήττα της Νέας Δημοκρατίας, με ορισμένα στελέχη να εκφράζουν τη δυσφορία τους για τους χειρισμούς που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, και μάλιστα κάποιους να θέτουν θέμα ηγεσίας. Πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει σύγκληση συνεδρίου το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Ευάγγελος Αντώναρος έκανε λόγο για ανάγκη επιστροφής στις καραμανλικές ρίζες, ενώ ο Γιώργος Βουλγαράκης είπε πως η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στη Ρηγίλλης.

Επίσης στο ΠΑΣΟΚ εκφράζεται έντονη δυσφορία για τη «χαμηλή πτήση» του, στελέχη μάλιστα φωτογραφίζουν ως υπαίτιο τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς η κίνησή του να κατέλθει στις εκλογές με άλλη παράταξη (ΚΙΔΗΣΟ) οδήγησε σε διασπορά δυνάμεων. Στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ επικρατεί αισιοδοξία και ικανοποίηση για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Θρίαμβος για τη διαδικτυακή της «Ζούγκλας»

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την απόλυτη επιβεβαίωση των διαδικτυακών ψηφοφοριών της «Ζούγκλας», την ίδια στιγμή που καμία εταιρεία δημοσκοπήσεων δεν κατόρθωσε να προσεγγίσει τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά τα αποτελέσματα των exit polls…

Τα πρώτα σχόλια των διεθνών ΜΜΕ

Κέρδισαν οι αντίπαλοι της λιτότητας: αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα των εκτενών δημοσιευμάτων του ευρωπαϊκού και αμερικανικού τύπου. Διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ευρωπαϊκές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα καλύπτουν τις πολιτικές εξελίξεις με συνεχείς ενημερώσεις, εκτιμώντας πως… τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικός είναι ο τίτλος της γερμανικής «Bild»: «Ευρω-τρόμος, θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία υπογραμμίζει πως «η μετατόπιση προς τα αριστερά θα μπορούσε να σημάνει μια ριζική πολιτική αλλαγή πορείας στην Ευρώπη… μια κρίση μεγάλου μεγέθους με δραματική επίδραση σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ».

Πατήστε εδώ για να δείτε τι μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ

Updating

Sort by :

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχε ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. 

Ο κ. Γαβράς εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Τσίπρα για τη νίκη του στις εκλογές. 

Στα ίδια χαμηλά ποσοστά με τις εκλογές του Ιουνίου 2012 κυμάνθηκε η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές 2015. 

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η συμμετοχή φτάνει στο 62,81%, έναντι του 62,45% των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές του 2009 είχε φτάσει στο 70%, το 2007 στο 74% και το 2004 στο 76%.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να γίνει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο προς αναζήτηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν και δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία τα ξημερώματα της Δευτέρας οπότε και κανονίστηκε το κρίσιμο ραντεβού. Η ώρα της συνάντησης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Με ένα ενδιαφέρον γράφημα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σκιαγραφεί το προφίλ του «Έλληνα Τσε Γκεβάρα», όπως αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο γράφημα αναφέρεται πότε είναι γεννημένος, η συμμετοχή του στη νεολαία του ΚΚΕ, η αποφοίτησή του από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, η ανάδειξή του σε πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, η συμμετοχή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η τοποθέτησή του ως αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ και η νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές.

Tα ποσοστά των κομμάτων όπως διαμορφώνονται σε ενσωμάτωση 80%:

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, δέχθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το Βερολίνο, τις επόμενες εβδομάδες, είτε θα πρέπει να κλείσει συμφωνία με τη νέα αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα ή θα δει την Ελλάδα να εξέρχεται της Ευρωζώνης, με καταστροφικές συνέπειες για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, τονίζεται σε άρθρο του Σάιμον Νίξον στην Wall Street Journal.

Εκτενές ρεπορτάζ για το αποτέλεσμα των ελληνικών εθνικών εκλογών φιλοξενούν στις σελίδες τους οι Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στις ομοιότητες αλλά και στις διαφορές που έχει η νίκη ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του ΠΑΣΟΚ το 1981.

Οι FT εκτιμούν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πολύ μεγαλύτερη άνεση να δράσει ανεξάρτητα συγκριτικά με τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό που μένει να απαντηθεί είναι εάν ο κ. Τσίπρας θα αποδειχθεί να είναι μετριοπαθής, πρόθυμος να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας.

Τον προβληματισμό του για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα εξέφρασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron.

«Τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών αυξάνουν την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος που η Βρετανία πρέπει να μείνει προσηλωμένη στο σχέδιό μας, παρέχοντας ασφάλεια στην πατρίδα», ανέφερε ο κ. Cameron.

Με βάση τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το ποιοι βουλευτές εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πέντε βουλευτές, η ΝΔ τέσσερις και από έναν η Χ.Α., το Ποτάμι και το ΚΚΕ, ενώ ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν εκλέγουν κανέναν.

Ειδικότερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ουρανία Αντωνοπούλου, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Αγλαΐα Κυρίτση και Νικόλαος Τόσκας.

Από τη Νέα Δημοκρατία οι Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτριος Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου.

Τέλος, από τη ΧΑ ο Χρήστος Παππάς, από το Ποτάμι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα.

Tα ποσοστά των κομμάτων όπως διαμορφώνονται σε ενσωμάτωση 72,22%:

Την αγωνία του για την επόμενη ημέρα εξέφρασε μέσω Twitter ο υποψήφιος βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

Ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας διερωτάται πώς η παράταξή του θα προστατεύσει τη χώρα μπροστά σε μία κυβέρνηση που δεν έχει κάνει σαφές πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου.

Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επαφή με τον Πάνο Καμμένο με τον οποίο συμφώνησαν να μιλήσουν εντός των επόμενων 48 ωρών. Το ίδιο συνέβη και ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος της τρέχουσας επικαιρότητας («man of the moment»), το παιδί θαύμα της Νέας Αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ στα 40 του χρόνια ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται μικρός για πολιτικός ηγέτης» γράφει το CNN.

Με την ενσωμάτωση στο 52% ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει τα μεγαλύτερα ποσοστά στις εξής περιοχές: Ροδόπη (51,6%), Ηράκλειο (47,1%), Κέρκυρα (45,2%), Άρτα (44,6%) και Ξάνθη (44%).

Όσον αφορά στην Αττική ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει τα εξής ποσοστά: Β’ Αθηνών 37,8%, Α’ Αθηνών 33,5%, Β’ Πειραιώς 42% και Αττική 37,6%.

H ΝΔ λαμβάνει μεγαλύτερο ποσοστό στην Καστοριά (38,5%), στη Χίο (38,3%), στη Θεσπρωτία (38,3%), στη Μεσσηνία (37,7%) και στις Σέρρες (37,7%).

Στο λεκανοπέδιο, η ΝΔ λαμβάνει στη Β’ Αθηνών 24,6%, στην Α’ Αθηνών 30,6%, στη Β’ Πειραιώς 19,2% και στην Αττική 25,1%.

Μέσω γραπτού μηνύματος προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του στις εθνικές εκλογές.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε τα θερμά συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά. Ο κ. Σουλτς δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί μαζί του.

«Θα ξαναχτίσουμε την πατρίδα σε νέες βάσεις Δικαιοσύνης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας ότι η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί και να διαψεύσει τις κασσάνδρες που μιλούν για καταστροφή της χώρας. Η διαπραγμάτευση αυτή δεν σημαίνει «αμοιβαία καταστροφική ρήξη ούτε και συνέχιση της υποταγής».

«Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία για μια νέα αρχή σε Ελλάδα και Ευρώπη, για μια νέα σχέση στηριζόμενη στον αλληλοσεβασμό και την εμπιστοσύνη» είπε.

«Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού κλείνει με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον φαύλο κύκλο της λιτότητας στην πατρίδα και ακυρώνει σήμερα τα μνημόνια της καταστροφής και καθιστά την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: «Σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η ελπίδα έγραψε ιστορία» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις.

«Η Ελλάδα γυρίσει σελίδα και αφήνει πίσω της τη λιτότητα της καταστροφής, τον φόβο και τον αυταρχισμό, μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά με ελπίδα και αξιοπρέπεια».

Στα προπύλαια ο Αλέξης Τσίπρας

Τη «σαφή» έως «σαφέστατη» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα προβάλλουν ως πρώτο θέμα τους απόψε τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls.

Για πολύ πιο σαφή διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα από ό,τι αναμενόταν, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάζει μάλιστα στην αυτοδυναμία, έκανε λόγο το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης, σημειώνοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα προξενεί πονοκέφαλο στις ηγεσίες της Ευρώπης.

Τη δική τους απάντηση έδωσαν τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έπειτα από την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, δείχνοντάς τον ως υπεύθυνο για την κατάληψη της τρίτης θέσης από τη Χρυσή Αυγή.

Όπως διέρρεαν άνθρωποι περί τον πρώην πρωθυπουργό, «όσοι συνεργάστηκαν με Μπαλτάκους δεν δικαιούνται να μιλούν, για το ότι η Χρυσή Αυγή είναι πλέον τρίτο κόμμα».

«Ο ελληνικός λαός μέσα σ’ ένα κλίμα τρόμου και φοβίας επέλεξε να αναδείξει μια νέα πολιτική πραγματικότητα» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κάνουν ότι μπορούν για να επιστρέψει το χαμόγελο στις ελληνικές οικογένειες. «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Σήμερα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» πρόσθεσε. 

Κλίμα ικανοποίησης για το εκλογικό αποτέλεσμα επικρατεί στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, έφτασε στα γραφεία, επευφημούμενος από εκατοντάδες οπαδούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σε λίγο θα μεταβεί στο Ζάππειο όπου θα κάνει δήλωση.

Στο Ζάππειο θα μεταβεί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος

Δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη διαφαινόμενη ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε αρχικά όσους στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, για τους οποίους δήλωσε υπερήφανος.

«Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή του. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.
Μου ζητήθηκε να κρατήσω αναμμένα κάρβουνα στα χέρια μου και το έκανα. Αποτρέψαμε τα χειρότερα. Βγάλαμε τη χώρα από τα ελλείμματα, την ύφεση. Βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

«Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Μέχρι τέλους» πρόσθεσε.

ΤΩΡΑ: Ο Σαμαράς στο Ζάπειο…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι ελπίζει «ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλογίζεται τις τεράστιες ευθύνες που επωμίζεται». Δήλωσε ακόμα ότι το κόμμα του έλαβε ένα μικρό και ανεπαρκές αποτέλεσμα το οποίο «δεν μας ικανοποιεί καθόλου».

Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε πριν από λίγο τηλεφωνικά ο Αντώνης Σαμαράς 

ΤΩΡΑ: Δηλώσεις Βενιζέλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχε ο επικεφαλής του κόμματος Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά Φώτης Κουβέλης, μετά την ανακοίνωση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, και τον συνεχάρη για τη νίκη του, κάνοντας λόγο για «ιστορική νίκη της Αριστεράς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος των δύο ανδρών έγινε σε θερμό κλίμα.

Το κόμμα Podemos της Ισπανίας χαιρέτισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα, χωρίς να περιμένει καν να ανακοινωθεί επίσημα το αποτέλεσμα. Αντιπροσωπεία του βρέθηκε στην Κουμουνδούρου. 


Τα συγχαρητήριά του στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Νίκος Δένδιας. Όπως είπε υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παρόλα αυτά «ένας στους τρεις Έλληνες τίμησε την πρότασή μας».

Ανέφερε ακόμη ότι είναι όφελός του να συγχαρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει όσα μέτρα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ «που θα είναι προς όφελος της Δημοκρατίας».

Στο Ζάππειο θα μεταβεί σε λίγα λεπτά ο Αντώνης Σαμαράς

Συγχαρητήρια προς τον Αλέξη Τσίπρα έστειλε, μέσω Twitter, ο αριστερός πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελοφ. 

«Αγαπητέ Αλέξη, συγχαρητήρια από τη Γερμανία. Συγχαρητήρια από τη Θουριγγία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράμελοφ.

Νέα Δημοκρατία: «Δεν παραιτείται ο Σαμαράς»

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού, ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για διενέργεια συνεδρίου, έπειτα από τη βαριά εκλογική ήττα.

Απογοήτευση προκάλεσαν τα αποτελέσματα των exit polls στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. 

Στελέχη και οπαδοί του κόμματος θεωρούν τον Γιώργο Παπανδρέου ως υπεύθυνο τόσο για τη συρρίκνωση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, όσο και για το ενδεχόμενο να είναι η Χρυσή Αυγή το τρίτο κόμμα στις εκλογές. 

Σε δηλώσεις του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυανίδης, τόνισε: «Δεν μας ικανοποίησε το αποτέλεσμα και πρέπει άμεσα να δούμε την επόμενη μέρα ανασυγκρότησης του κόμματος».

Η επίσημη εκτίμηση των αποτελεσμάτων: Eπτακομματική βουλή. Θρίλερ για την αυτοδυναμία. ΣΥΡΙΖΑ: 36,5% και 150 έδρες, ΝΔ 27,7% και 76 έδρες, Χρυσή Αυγή 6,3% και 17 έδρες, Ποτάμι 5,9% και 17 έδρες, ΚΚΕ 5,6% και 15 έδρες, ΠΑΣΟΚ 4,8% και 13 έδρες, ΑΝ.ΕΛ. 4,7% και 13 έδρες

Τη Δευτέρα η θέση Μέρκελ για το αποτέλεσμα των εκλογών

Στην ακριτική Γαύδο, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 59,62% και η ΝΔ 32,69%, με 31 και 17 ψήφους αντίστοιχα.

Κλειστή είναι η οδός Σταδίου από το ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη έως την Αιόλου, καθώς πληθαίνει ο κόσμος που συγκεντρώνεται στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ωστόσο ανοιχτοί παραμένουν οι κάθετοι οδοί της περιοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του Twitter μετά την πρώτη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls. 

«Η ελπίδα νίκησε!», έγραψε στο twitter

O Nίκος Αλιάγας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί προληπτικά έξω από το ραδιομέγαρο της ΝΕΡΙΤ, στην Αγία Παρασκευή. Μία διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται στην είσοδο του ραδιομεγάρου και ενώ αστυνομικοί βρίσκονται και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναμένεται σε λίγη ώρα στα γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, ο κ. Καμμένος αναμένεται μετά τις 21:30, ενώ στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα να μεταβεί στο Ζάππειο, προκειμένου να προβεί σε δηλώσεις, για το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΤΩΡΑ: Στην Κουμουνδούρου έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας

Συγχαρητήρια Αβραμόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπούμε στη Βουλή. Κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στις πρώτες του δηλώσεις. 

Κανένα κόμμα, ακόμα και αυτοδύναμο, δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου

Bild: «Ευρω-τρόμος, θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ»

Με αυτόν τον τίτλο η γερμανική Bild σχολιάζει το αποτέλεσμα των exit polls για τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Bild η μετατόπιση προς τα Αριστερά θα μπορούσε να σημάνει μια ριζική πολιτική αλλαγή πορείας στην Ευρώπη.

Επίσης, εκτιμά ότι μπορεί να σηματοδοτήσει μία κρίση μεγάλου μεγέθους και να έχει δραματική επίδραση σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ. Αυτό διότι ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να τερματίσει το σχέδιο λιτότητας.

Load more



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης