Τα προβλήματα του νέου «πακέτου»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 10:58
Τα προβλήματα του νέου «πακέτου»
Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν εκλείψει επειδή δημοσιοποιήθηκε η απόφαση για το νέο πακέτο στήριξης, αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής». Αντιθέτως, υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετηθούν τις επόμενες ημέρες, όπως η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, οι εγγυήσεις, ο καθορισμός του ποσού και η προέλευσή του.

Πριν απ΄όλα, αναφέρει η εφημερίδα, θα πρέπει να πειστούν οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος μέσω της διακράτησης των τίτλων που έχουν και της ανταλλαγής τους με νέους για όσους λήγουν τα επόμενα 2-5 χρόνια.

Το δεύτερο ζήτημα είναι οι εγγυήσεις που θα πρέπει να δοθούν από την Ελλάδα για τη νέα στήριξη, δεδομένου ότι ορισμένες κυβερνήσεις, όπως η ολλανδική και η φινλανδική έχουν δεσμευθεί στα κοινοβούλιά τους πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε νέα στήριξη εάν δεν διασφαλιστεί η επιστροφή των χρημάτων τους.

Επίσης, θα πρέπει να καθοριστεί το ποσό και η διάρκεια της στήριξης. Οι διαρροές που έχουν γίνει αναφέρονται σε ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τα 60 δισεκατομμύρια, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην παροχή νέου πακέτου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 11:01