Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015, 06:00
Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Σε σύνολο 404.078 έγκυρων ψηφοδελτίων:

  • Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 39,8% (160.823 ψήφους),
  • Κυριάκος Μητσοτάκης 28,5% (115.162),
  • Απόστολος Τζιτζικώστας 20,3 % (82.028) και
  • Άδωνις Γεωργιάδης 11,4 % (46.065).
Η διατήρηση της ενότητας και η πολιτική συσπείρωση​ παραμένουν το μεγάλο στοίχημα της εσωκομματικής διαδικασίας
Οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον δεύτερο γύρο, στις 10 Ιανουαρίου. Η διατήρηση της ενότητας και η πολιτική συσπείρωση προκειμένου να μπορέσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επωφεληθεί από τη φθορά της κυβέρνησης λόγω των αντιλαϊκών μέτρων που απορρέουν από το 3ο μνημόνιο, παραμένουν το μεγάλο στοίχημα της εσωκομματικής διαδικασίας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη, καθώς τα αποτελέσματα της κάλπης (σχεδόν 40%) δημιουργούν προσδοκίες για κατάληψη του προεδρικού θώκου της συντηρητικής παράταξης, την ίδια στιγμή που στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εκφράζεται η ελπίδα ότι η απόσταση μπορεί να καλυφθεί.

Τεχνικά προβλήματα

«Κατά τη διαδικασία παρουσιάστηκαν κάποια τεχνικά θέματα που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, γι’ αυτό χρειαστήκαμε και περισσότερο χρόνο» ανέφερε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης, προσθέτοντας:

«Μην ξεχνάτε ότι τρεις λειτουργίες έκανε η Επιτροπή μας: Έκανε τη λειτουργία των εφορευτικών επιτροπών, τη λειτουργία των Προέδρων, δηλαδή των δικαστικών για τις Εθνικές Εκλογές και την επιβεβαίωση που γίνεται από τα Πρωτοδικεία. Αυτός ήταν και ο λόγος για την καθυστέρηση».

Ο κ. Τραγάκης προσκάλεσε «τους 400.000 και πλέον Νεοδημοκράτες που προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το ανώτατο δημοκρατικό τους δικαίωμα, για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να το επαναλάβουν και στις 10 Ιανουαρίου 2016». «Για να αποδείξουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ ενωμένη και δυνατή για να ανταποκριθεί στον εθνικό της ρόλο σε μία δύσκολη συγκυρία για το καλό της χώρας» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015, 07:30