Τα της εκπαίδευσης συζήτησαν οι υπουργοί Παιδείας Ελλάδος και Κύπρου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010, 19:05
Τα της εκπαίδευσης συζήτησαν οι υπουργοί Παιδείας Ελλάδος και Κύπρου
Τα διμερή θέματα της εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, και του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Ανδρέα Δημητρίου.

«Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου στην Κύπρο, με την ιδιότητα της υπουργού Παιδείας.

Η επίσκεψη αυτή έχει ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Χαίρομαι πολύ που ξεκινώ από την Κύπρο, όπου στον χώρο της Παιδείας υπάρχει στενή συνεργασία. Μας ενώνει πάνω από όλα η γλώσσα και ο πολιτισμός, βασικοί άξονες της Παιδείας.

Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, που έχει ξεκινήσει ο υπουργός και το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, είναι προς τη σύγχρονη κατεύθυνση. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρώσει ή βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ουσιαστικής αλλαγής των αναλυτικών προγραμμάτων και των παιδαγωγικών μεθόδων. Χωρίς αυτό, καμιά αλλαγή δεν μπορεί να αποδώσει. Πρόκειται για μια μακροχρόνια διαδικασία και, βεβαίως, έχουμε δυνατότητα αμοιβαίου οφέλους από τη δουλειά, που έχει γίνει και στις δύο χώρες.

Προτεραιότητα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι οι κοινωνικοί τομείς, με κορυφαίο αυτόν της Παιδείας. Η νέα πολιτική είναι να ενσωματώνονται στο Υπουργείο Παιδείας όλες οι μεγάλες στρατηγικές της Διά Βίου Μάθησης - ένας από τους βασικούς στόχους της Λισαβόνας - αλλά και όλο το χαρτοφυλάκιο της Έρευνας και Τεχνολογίας».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010, 19:19