Ταμείο κοινωνικής οικονομίας πρότεινε η Λ. Κατσέλη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, 16:43
Ταμείο κοινωνικής οικονομίας πρότεινε η Λ. Κατσέλη
Τη δημιουργία ταμείου κοινωνικής οικονομίας πρότεινε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.
Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας και η κοινωνική οικονομία.

Το εν λόγω ταμείο θα στηρίξει προγράμματα κοινωνικής εργασίας, καθώς το όλο πλαίσιο περιλαμβάνει τη δημιουργία «συνεταιριστικών ομάδων ή επιχειρήσεων» που θα αποτελούνται από άνεργους ή ευπαθείς ομάδες και θα προσφέρουν κοινωνική εργασία.

Επίσης, το πλαίσιο της κοινωνικής εργασίας περιλαμβάνει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και την επέκταση των κοινωνικών τιμολογίων.

Σε ό,τι αφορά στην ανεργία, το πλαίσιο αντιμετώπισής της περιλαμβάνει τα ολοκληρωμένα τοπικά σχέδια απασχόλησης, τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. (υπάρχοντα και νέα), καθώς και έναν «οδικό χάρτη» προς τις επιχειρήσεις με οδηγίες για την αποφυγή και την αντιμετώπιση των κρίσεων.

Σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Εργασίας, με το πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. που υλοποιείται τώρα, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 160.000 θέσεις εργασίας, αλλά αυτές ουσιαστικά είναι διπλάσιες, καθώς υπάρχει σχετική ρήτρα για 1+1 θέση εργασίας.

Στη σημερινή υπό τον πρωθυπουργό σύσκεψη έλαβαν, επίσης, μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και αναπληρωτής Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, 16:43