Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέρριψε τα σενάρια ότι βρίσκεται στα σκαριά μια συμφωνία με την Ελλάδα έπειτα από δική του παρέμβαση, μεταδίδει ο βρετανικός «Telegraph». Μιλώντας σήμερα από το Στρασβούργο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «σχέδιο Γιούνκερ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Γιούνκερ είπε ότι εμπλέκεται προσωπικά στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημαΠαράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της Eυρωπαϊκής Επιτροπής απέρριψε κάθε σενάριο για παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

«Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι οι πιστωτές “δουλεύουν ακόμη για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης και όχι αποσπασματικής λύσης. Το σχέδιο αυτό δεν έχει εκπονηθεί”» σύμφωνα με τον Telegraph.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Γιούνκερ είπε, ακόμη, ότι εμπλέκεται προσωπικά στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα.

Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στα όσα διέρρευσαν χθες για την πρόταση του επικεφαλής της Επιτροπής σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε στα ελληνικά μίντια, ο κ. Γιούνκερ φερόταν να έχει προτείνει μείωση στους δημοσιονομικούς στόχους που έθετε η τρόικα και ένεση ρευστότητας προκειμένου η χώρα να μην πτωχεύσει εντός καλοκαιριού. Το “σχέδιο” περιελάμβανε μεταξύ άλλων χαλάρωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα εφέτος».

Έπειτα και από αυτήν την εξέλιξη, έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται από τις 12.00 το μεσημέρι στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να γίνει ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις διαπραγματεύσεις εν όψει και της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται έτοιμος να θέσει και το ελληνικό ζήτημα στο τραπέζι.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης