«Έχει τελειώσει η εποχή των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις» ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε, δε, ότι η εξυγίανση στο Δημόσιο δεν γίνεται μόνο μέσω περικοπών.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα πρέπει να αποχωρήσουν από το Δημόσιο 15.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο θα υπάρξουν ισοδύναμες προσλήψεις. «Το Δημόσιο δεν γίνεται καλύτερο μόνο υπό το πρίσμα τού πόσοι θα φύγουν… Είναι πιο σύνθετο το θέμα… Βάζουμε στην ατζέντα ουσιαστικά ζητήματα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου που δεν έχει θίξει η τρόικα, όχι να περιορίζουμε τη συζήτηση στο πόσοι θα φύγουν» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας ότι «οι καλοί αντιμνημονιακοί λένε ότι επαναφέρουν την Ελλάδα στην ευημερία με επιδόματα και υψηλούς δανεισμούς. Δεν λένε πού θα βρουν τα λεφτά για να χρηματοδοτήσουν αυτό το θαυμάσιο όραμα. Δεν αντέχει στη λογική η σκέψη ότι θα σκίσουμε μνημόνια». Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι εκτός πραγματικότητας οποίος νομίζει ότι θα δανείζεται χωρίς όρους, εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται ότι η Ελλάδα θα βγει στο ευρώ, θα τυπώσει πληθωριστικό νόμισμα και θα πληρώνουμε υψηλούς μισθούς».

Τέλος, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Δεν με ενδιαφέρει αν ο Τσίπρας είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης